OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pīrāgi un pīrādziņi
2013. gada 6. oktobrī, 20:06

Fokača ar gailenēm

Fokačas (focaccia) dzimtene ir Itālija. Tā dēvē mājās ceptu plāceni, kas gatavots no neraudzētās mīklas, ieziestas ar olīveļļu. Tās nosaukums cēlies no latīņu vārda - focus (uguns,pavards). Senos laikos fokača bija vienkāršu zvejnieku ēdiens - to cepa uz klints bluķiem.Receptes pagatavošanai nepieciešama forma 20 cm diametrā.

Pagatavošana

1

Raugu saberzt ar cukuru, sāli, 1 ēd.k. miltiem un siltu ūdeni. Ļaut pastāvēt aptuveni 15 minūtes, līdz izveidojas putas. Pievienot miltus, olīveļļu un iemīcīt mīklu. Apsegt mīklu ar tīru dvielīti un ļaut mīklai uzbriest. ~ 45 min.

2

Mīklu pārlikt cepamā formā un izlīdzināt. Iztīrītas sēnes sakārtot mīklas virspusē, pārkaisīt ar sāli un apslacīt ar olīveļļu. Uzbriedināt vēl 45 min.

3

Cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apm. 35-40 min. Fokačas gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.

4

Pasniedz karstu ar svaigiem dārzeņu salātiem.