Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sāļā torte ar vistu un šampinjoniem

Sastāvdaļas
  • Mīklai:
  • 350 g rīvēta siera
  • 200 g majonēzes
  • 5 ēdk. miltu
  • 4 olas
  • 1 sarīvēts burkāns
  • 1 ēdk. smalki sakapātu diļļu
  • eļļa cepšanai
  • sāls, malti pipari
  • Pildījumam:
  • 300 g vārītas vistas gaļas
  • 250 g šampinjonu
  • 200 g krēmsiera
  • 150 g majonēzes
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 sīpols
  • 1 gurķis
  • 1 ēdk. smalki sagrieztu diļļu
  • sāls, malti pipari
Tortes biezums būs atkarīgs no tā, cik mīklas kārtu būs izcepts. Cepot mazā pannā, kārtu sanāks vairāk, bet platā var sanākt tikai divas kārtas. Tad torte būs lielāka, bet zemāka.

Pagatavošana

1
Olas sakul ar majonēzi, iemaisi sieru un miltus. Mīklu sadali divās daļās.
2
Pannā sakarsē eļļu un apcep burkānus. Vienā mīklas daļā iemaisi apceptos burkānus, otrā – sakapātās dilles.
3
Mīklu sadali porcijās atkarībā no pannas izmēra un atbilstoši vēlmei, cik kārtas tortē gribēsi. Katru porciju liec pannā sakarsētā eļļā un cep no abām pusēm kā pankūkas.
4
Šampinjonus un sīpolu sakapā. Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus caurspīdīgus. Pievieno sēnes un cep tik ilgi, līdz šķidrums iztvaiko. Pieber sāli un piparus.
5
Krēmsieru samaisi ar majonēzi, pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus, dilles, sāli un piparus.
6
Uz lēzena šķīvja liec izcepto diļļu mīklas kārtu un apzied ar siera maisījumu. Virsū pildi sēnes ar sīpoliem un izlīdzini. Liec virsū izcepto burkānu mīklas kārtu, atkal apzied ar siera maisījumu un virsū liec vistas gabaliņus, kas sagriezti smalkos gabaliņos.
7
Kad visi produkti izlietoti, tortes virsu izrotā ar plānās ripiņās sagriezta gurķa šķēlītēm.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi