Pīrāgs ar šķiņķi, lokiem un biezpienu
Sastāvdaļas
- Mīklai:
- 100g milti
- 100g auksts sviests
- 100g biezpiens 9%
- 1 olas dzeltenums
- šķipsniņa sāls
- PIldījumam:
- 150g biezpiens 9%
- 150g sagriezts šķiņķis
- 1 olas baltums
- zaļie loki
- garšvielas
- sāls
Mieru, tikai mieru. Visas sastāvdaļas lieliski sader kopā, tās papildina viena otru. Iespējams tās nav baudītas pīrāgā, bet tagad pamēģini. Pīrāgs garšo lieliski!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Biezpienam pievieno sagrieztu mazākos gabalos sviestu. Pievieno miltus, sāli un saberz līdz veidojas drupačas. Pievieno olas dzeltenumu un iemīci mīklā. Mīklu ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz 1 stundu.
2
Cepamo formu iesmērē ar sviestu. Mīklu sadali četrās daļās. Ar pirkstu palīdzību mīklu izklāj pa formu.
3
Pildījumam biezpienu sajauc ar olas baltumu, pievieno pēc garšas sāli un garšvielas.
Pīrāgus piepildi ar sagrieztu šķiņķi, sagrieztiem zaļiem lokiem un pa virsu uzsmērē biezpiena masu.
4
Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 30 min.