Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pīrāgs ar šķiņķi, lokiem un biezpienu

Sastāvdaļas
  • Mīklai:
  • 100g milti
  • 100g auksts sviests
  • 100g biezpiens 9%
  • 1 olas dzeltenums
  • šķipsniņa sāls
  • PIldījumam:
  • 150g biezpiens 9%
  • 150g sagriezts šķiņķis
  • 1 olas baltums
  • zaļie loki
  • garšvielas
  • sāls
Mieru, tikai mieru. Visas sastāvdaļas lieliski sader kopā, tās papildina viena otru. Iespējams tās nav baudītas pīrāgā, bet tagad pamēģini. Pīrāgs garšo lieliski!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Biezpienam pievieno sagrieztu mazākos gabalos sviestu. Pievieno miltus, sāli un saberz līdz veidojas drupačas. Pievieno olas dzeltenumu un iemīci mīklā. Mīklu ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz 1 stundu.
2
Cepamo formu iesmērē ar sviestu. Mīklu sadali četrās daļās. Ar pirkstu palīdzību mīklu izklāj pa formu.
3
Pildījumam biezpienu sajauc ar olas baltumu, pievieno pēc garšas sāli un garšvielas. Pīrāgus piepildi ar sagrieztu šķiņķi, sagrieztiem zaļiem lokiem un pa virsu uzsmērē biezpiena masu.
4
Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 30 min.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi