Biezpiena un banānu maizītes ar riekstiem
foto: Shutterstock
Biezpiena un banānu maizītes ar riekstiem
Pīrāgi un pīrādziņi
2025. gada 2. decembrī, 10:00

Biezpiena un banānu maizītes ar riekstiem

Saldētā kārtainā mīkla ir itin noderīga dažādās dzīves situācijās – gan tad, ja nav laika ilgi stāvēt pie plīts, gan tad, ja vienkārši sakārojas ko saldu.

Pagatavošana

50 min6 porcijas
1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

2

Gatavo pildījumu: sablendē biezpienu ar riekstiem, cukuru, banānu, kanēli un medu. Masai jāsanāk biezai, bet ar vēl redzamiem riekstu gabaliņiem.

3

Uz galda liec atkausētas kārtainās mīklas plāksnes un ar nazi iegriez horizontālas līnijas garākajās mīklas malās, atstājot vidu neiegrieztu, lai ir, kur likt pildījumu.

4

Pildījumu sadali 6 daļās. Liec to katras mīklas plāksnes vidū visā garumā.

5

Pārloki iegrieztās malas pāri pildījumam, it kā pītu bizi, lai tās iet pāri pamīšus no katras puses.

6

Kad visas maizītes salocītas, pārsmērē ar sakultu olu un cep krāsnī 25–30 minūtes.