Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plāceņi ar salami

Sastāvdaļas
  • 300g milti ar cepamo pulveri
  • 160g rīvēta Parmezāna
  • 250ml ūdens
  • 150g rīvēta kūpināta siera
  • 150g salami desas
  • 4 ēd.k. tomātu mērces
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • sāls un svaigi malti pipari
Recepte brīvdienu brokastīm vai vakariņām, kad nekur nav jāsteidzas un gribas ko garšīgu. Īpaši interesantu noti piedod kūpināts siers, ar ko pārkaisam plāceņus pa virsu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Mīklai ūdeni uzvārīt, miltus izsijāt. Miltos tievā strūkliņa liet karstu ūdeni, visu laiku maisot ar karoti. Pievienot eļļu, Parmezāna sieru un iejaukt elastīgu mīklu. Izveidot lielu bumbu, apsegt ar dvieli un atstāt uz galda uz 30 min uzbriest. Uzkarsēt krāsni līdz 210 grādiem.
2
Mīklu sadalīt 4 daļās. Darba virsmu pārkaisīt ar miltiem un izrullēt katru daļu apm. 1 cm biezu. Apsmērēt katru sagatavi ar tomātu mērci. Pārkaisīt ar salami desu, sagrieztu strēmelītēs un rīvētu kūpinātu sieru. Cept cepeškrāsnī 10-15 minūtes, līdz veidojas zeltaina garoziņa. Plāceņus atdzesēt un sagriezt.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi