Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fokača ar vīnogām un salami

Sastāvdaļas
  • 300 g miltu
  • 1 tējkarote sausais raugs
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote cukurs
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 170-180 ml ​​silta ūdens
  • 105g salami desa
  • nedaudz saldu vīnogu
  • rozmarīns
Fokačas (focaccia) dzimtene ir Itālija. Tā sauc mājās ceptu plāceni, kas gatavots no neraudzētās mīklas, kas ieziesta ar olīveļļu. Tās nosaukums cēlies no latīņu vārda focus (pavards, uguns). Senos laikos fokača bija vienkāršu zvejnieku pārtika - to cepa uz klints bluķiem.

Pagatavošana

1
Raugu ar cukuru izšķīdina nelielā ūdens daudzumā. Loti svarīgi ir vispirms ieliet ūdeni un tad tajā izšķīdināt raugu!
2
Izsijātiem miltiem piebērt sāli, pievieno izšķīdināto raugu un olīveļļu.

Visu kārtīgi samaisīt. Mīklai jālīp mazliet pie rokām - kad pievienosiet desu, mīkla vairs nelips.
3
Salami desas sablendē (var arī smalki sagriezt, bet šajā gadījumā labāk sablendēt), smalki sagriež rozmarīnu.

Salami masu un sakapāto rozmarīnu pievieno mīklai (apmēram 1 / 4 desas un rozmarīna atlikt) un visu vēlreiz kārtīgi samīca. Nolikt siltumā, lai briest ~ 30 minūtes.

Tad izveidojiet fokaču un apklājot ar dvieli ļaut nostāvēties vēl 30 - 40 minūtes. Pa virsu izkārtot salami masu un saspiediet mīklas virspusē vīnogas.

Cep iepriekš līdz 230 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes.

Pasniedz karstu vai siltu ar dārzeņu salātiem.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi