OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Grilam
2013. gada 18. maijā, 05:39

Grilēts marinēts sams

Sams ir vienīgā samveidīgā zivs, kas dzīvo Latvijā. Tikai jaunu samu gaļa ir piemērota cilvēku pārtikai, tas ir garšīgs, ja ir vieglāks par 15 kg. Ja sams ir lielāks, tad zivs ir ļoti trekna un cilvēkam ir grūti sagremojama. Sama ikri ir indīgi un nav lietojami pārtikā.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Samu iztīra, sagriež gabalos vai izgriež filejas. No visām norādītajām sastāvdaļām pagatavo marinādi. Marinādē liek samu un rūpīgi apmērcē. Ievieto ledusskapī un marinē vismaz 1 stundu. Samu izņem no marinādes, notecina un cep uz grila aptuveni 3-4 minūtes no katras puses.

2

Pasniedz ar dārzeņu salātiem citronu sulas mērcē un garšaugu krējumu.

3