Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
A grilled salmon fillet with grilled eggplant and wine

Lasis grilēts ar baklažāniem

Sastāvdaļas
  • 4 gab. laša fileja (160 g katrs)
  • 1 neliels baklažāns
  • 3 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
  • šķipsniņa citronpipari
  • 1/4 tējk. fenheļa sēklas
  • 2 ēd.k. augu eļļa
  • svaigi zaļumi
  • sāls un svaigi malti pipari
Šeit vēl viena recepte, kura noderēs grila sezonā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nosusina zivi, atdala no asakām. Laša gabaliņus ierīvē ar fenheļa sēklām un citronpipariem un atstāj traukā, lai marinējas ~ 10 stundas. Cep grilā, ievietotu restēs uz karstām oglēm no abām pusēm, ik pa laikam apgrozot.
2
Baklažānu sagriež ripiņās, uzliek uz salvetītes un pārber ar sāli. Smalcinātos ķiplokus sajauc ar eļļu. Pēc stundas noskalo baklažāna ripiņas zem auksta ūdens, nosusina un pārsmērē ar ķiploku eļļu. Cep uz grila, pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem.
3
Pasniedz kopā ar lasi.

Pievienot komentāru

Grilam