Recepte gatavošanai uz grila: ar gaļu pildīti sīpoli 1
Sastāvdaļas
- 4 prāvi sīpoli
- 400 g maltās gaļas
- 8 brokastu bekona šķēlītes
- 6 šampinjoni
- 2 ēdk. sakapātu pētersīļu
- 2 ēdk. rīvmaizes
- 2 ēdk. barbekjū mērces
- 2 tējk. sojas mērces
- 1 tējk. tomātu mērces
- eļļa
Pildīšanai un cepšanai piemērotāki ir lielie sīpoli, ko dēvē par dārzeņsīpoliem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sīpolus pārgriez šķērsām uz pusēm un uzmanīgi izņem laukā vidu tā, lai paliek tikai pāris ārējās kārtas. Izņemto daļu smalki sakapā. Arī šampinjonus smalki sakapā.
2
Sakapātos sīpolus rūpīgi samaisi ar šampinjoniem, gaļu un pārējiem produktiem, izņemot bekona šķēlītes.
3
No maisījuma izveido četras bumbiņas tā, lai ietilptu starp kopā saliktām sīpola pusītēm.
4
Aptin ar bekona šķēlītēm. Ja vajag, saspraud ar irbulīti. Apzied ar eļļu.
5
Liec uz grila un apgrozot cep 30–40 minūtes.
1 komentārs