Grilam
2016. gada 31. martā, 06:00

Kovboju salāti

Piknika sezona tuvojas. Un pavisam drīz jau sāksim domāt par to, ko paķert līdzi, lai būtu ne tikai garšīgi, bet arī ērti. Šos salātus var kārtot burciņās un paņemt līdzi uz pikniku. Katrai burciņai uzreiz pievienojiet salveti un dakšiņu, apsienot ar dekoratīvu lenti. Labu apetīti!

Pagatavošana

1

Papriku nomazgā, iztīra sēklas un sagriež kubiņos. Tieši tādos pašos kubiņos sagriež gaļu un tomātus, ja tie ir lieli. Ja izmanto kiršu tomātiņus, tad tos sagriež četrās daļās. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Maizi apgrauzdē un sagriež kubiņos. Lakšus sagriež smalkāk. Mērcei krējumu sajauc ar sinepēm, peivieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

2

Bļodas apakšā kārto slāņos maizi, šķiņķi un sieru. Pārlej ar mērci. Tad turpina ar slāni ar papriku, pupiņām un atlaidin;atiem zirnīšiem. Pa virsu kārto sagrieztus tomātus un lakšus. Pārlej ar mērci. Pasniedz uzreiz.

3

Lakšus var pievienot arī mērcei un mērci pasniegt atsevišķi.