Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pixabay

Ja mājās ir grils

Sastāvdaļas
Tad vienalga, vai tas ir vaļējais vai slēgtais grils, nevajag aprobežoties tikai ar šašlika cepšanu. Ņemot talkā restītes un vienreiz lietojamās alumīnija plātis ar caurumiņiem, var izcept visu ko, sākot no dārzeņiem un sēnēm un beidzot ar augļiem. Lūk, četri interesanti ēdieni, ko vari izmēģināt pagatavot uz grila.

Pagatavošana

1
Pildītas paprikas pusītes Lielas paprikas pākstis pārgriez gareniski uz pusēm, iztīri sēklotni. Pagatavo maisījumu no brinzas tipa siera, apceptiem baltmaizes kubiņiem un sakapāta koriandra. Iepildi paprikas pusītēs un ar pildījumu uz augšu liec uz grila.
2
Vistas kotletītes ar skābētu gurķi Vistas fileju ar nazi sakapā, pievieno smalki sakapātu skābētu gurķi un sīpolu un samīci. Izveido kotletītes un cep uz grila.
3
Rožkāposti šķiņķa mētelītī Notīrītus rožkāpostus ar krusteniski iegrieztiem kaceniem apkaisi ar garšvielām un katru aptin ar plānu caurauguša šķiņķa šķēli. Saspraud ar iesmiņu un cep, līdz šķiņķis kļūst kraukšķīgs.
4
Lavašs ar dārzeņiem Dārzeņus, piemēram, kabačus, baklažānus, papriku, sīpolus, arī burkānus un nelielus kolrābjus, sagriez ripiņās, samaisi ar sāli, maltiem pipariem un eļļu un liec uz restītēm, lai cepas. Pēc tam liec uz lavaša ripas līdz pusei. Apkaisi ar sakapātiem zaļumiem un rīvētu sieru. Ja gribi, apslaki ar kādu mērci. Pārloki otru lavaša pusi pāri, viegli piespied un cep uz grila no abām pusēm.

Pievienot komentāru

Grilam