Zivju kebabi
Sastāvdaļas
- 900g zivs fileja (store, lasis, forele)
- 2 sīpoli
- 1/2 citrona sula
- 100g sausais baltvīns
- 200g saldais krējums
- 2 olu dzeltenumi
- 1 citrona miziņa
- 30g eļļa
- lauru lapa
- sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Pa rokai laba un svaiga zivs fileja? Ārā īstais laiks piknikam? Lieliski! Pagatavojat lieliskus un gardus kebabus!
Pagatavošana 6 porcijas
1
Zivs fileju sagriezt palielos gabalos. Pagatavot marinādi: citorna sulu sajaukt ar eļļu, pievienot lauru lapu, sāli un svaigi maltus piparus. Pārliet ar marinādi zivi un atstāt uz 2-2,5 stundam marinēties. Kad zivs ir gatava, uzdurt zivs gabalus uz koka irbulīšiem vai metāla iesmiem. Zivi cept uz grila apm. 15-20 minūtes, kamēr zivs gatava.
2
Mērcei: rīvētu citrona miziņu sajaukt ar olu dzeltenumiem un saldo krējumu. Mērci uzkarsēt un vārīt līdz daudzums samazinās uz trešdaļu. Atdzesēt.
3
Pasniegt ar mērci un vārītiem rīsiem.