Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pašu gatavota šašliku mērce

Sastāvdaļas
  • 1 bundža (ap 800 g) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4 tomāti
  • 2 paprikas pākstis
  • 2 sarkanie vai šalotes sīpoli
  • 2 svaigas sarkanās čili pākstis
  • 60 g tomātu biezeņa
  • 3 ēdk. olīveļļas
  • 2 ēdk. citrona sulas
  • 1 ēdk. medus
  • svaigas bazilika un raudenes lapiņas
  • sāls, malti melnie pipari
Mērcei var pievienot garšvielas pēc savas gaumes un garšas sajūtas. Gala daudzums būs atkarīgs no tā, cik biezu vai šķidru mērci vēlēsies.

Pagatavošana

1
Tomātus plaucē verdošā ūdenī, strauji atdzesē zem auksta ūdens strūklas, novelc miziņu un sagriez gabaliņos.
2
Nomizotus sīpolus smalki sakapā, ķiplokus izspied caur spiedi. Iztīrītu papriku sagriez mazos gabaliņos, čili pākstis – smalkos gredzenos.
3
Katlā sakarsē eļļu un pievieno visus produktus, izņemot tomātu biezeni. Ik pa laikam apmaisot, sautē aptuveni 10 minūtes.
4
Iemaisi tomātu biezeni, pielej 250 ml ūdens un uz lēnas uguns vāri, līdz sabiezē. Pieber sāli un piparus.

Pievienot komentāru

Grilam