OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alkoholiskie dzērieni
2013. gada 21. janvārī, 19:43

Egg-nog

Kokteiļa dzimtene ir Skotija. Apmēram 1775. gadā amerikāņu kolonisti par „nog” dēvēja stipru alu, bet par „nogin” viņi sauca mazu alus krūzīti. Gan Amerikā, gan Anglijā šiem dzērieniem pievienoja sakratītu olu, kā rezultātā parādījās Egg-Nog kategorijas kokteiļi.
/apraksts:irlaiks.lv/

Pagatavošana

15 min2 porcijas
1

Olu dzeltenumus uzputot ar cukuru.
Pienu sajaukt ar saldo krējumu. Maisījumu uzkarsēt, pievienot vaniļas pāksti.
Olu masu uzlikt karsēties ūdens peldē un peivienot karstu piena maisījumu, visu laiku putojot. Pievienot alokoholu, samaisīt un noņemt no uguns.

2

Pasniedz stikla krūzēs, dekorējot ar rīvētu muskatriekstu.

Šī kokteiļa recepti konkursa ietvaros iesūtīja Dace M. no Jūrmalas