Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Zemeņu un rabarberu uzlējums

Sastāvdaļas
  • 200 g zemeņu
  • 350 g rabarberu
  • 200 g cukura
  • 100 ml ūdens
  • 700 ml degvīna
  • 300 ml sausā baltvīna
Šo uzlējumu var glabāt vismaz gadu, tāpēc varbūt ir vērts paciesties līdz rudenim vai pat ziemai, kad svaigais aromāts atsauks atmiņā vasaru.

Pagatavošana

1
Notīrītus rabarberus sagriez 3–4 cm lielos gabaliņos, ieber katlā un kopā ar ūdeni uzvāri. Uz mērenas uguns turpini vārīt 5 minūtes un atdzesē.
2
Notīrītas zemenes ar dakšiņu viegli saspaidi un kopā ar rabarberiem un pārējiem produktiem pildi lielā burkā.
3
Noliec siltā un gaišā vietā (bet ne saulē) un atstāj, lai 4 nedēļas ievelkas. Ik pa laikam sakrati.
4
Izkās caur smalku sietiņu un pildi pudelēs. Vēl uz 3 nedēļām novieto vēsā un tumšā vietā.

Pievienot komentāru

Alkoholiskie dzērieni