Zāļu tējas punšs
Sastāvdaļas
- 500 ml zāļu tējas (piemēram, gaiļbiksīšu, piparmētru, pelašķu u.c.)
- 250 ml sarkanvīna
- 1 apelsīna sula
- 3 ēdk. citrona sulas
- 3 ēdk. medus
- 3 krustnagliņas
- 3 kardamona pogaļas
- 1 kanēļa miziņa
Tēju gatavo no tām zālītēm – vienas vai vairākām –, kas vislabāk garšo. Asumam var pievienot arī maltu ingveru vai svaiga ingvera šķēlīti.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Tēju kopā ar garšvielām un sulu sakarsē un ļauj 15–20 minūtes ievilkties.
2
Sakarsē vēlreiz un pielej sarkanvīnu. Pievieno medu.
3
Lej glāzēs karstu un bauda.