Kafija ar liķieri un putukrējumu
Sastāvdaļas
- 150 ml saldā krējuma
- 6 tējk. ļoti smalki samaltas kafijas
- 4 tējk. apelsīnu liķiera
- 4 tējk. garšaugu vai tamlīdzīga liķiera
- 1 maza kanēļa miziņa
- 1 maza vaniļas pāksts
- 1 paciņa vaniļas cukura
Jo karstāka kafija, jo labāk garšo!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Katliņā uzvāri 500 ml ūdens kopā ar kanēļa miziņu un gareniski uz pusēm pārgrieztu vaniļas pāksti. Uzliec vāku un atstāj, lai 10 minūtes ievelkas.
2
Pēc tam vēlreiz uzvāri un izņem kanēli un vaniļu. Verdošu pārlej kafijai.
3
Tikmēr saputo krējumu ar vaniļas cukuru.
4
Liķierus salej četrās lielās tasēs. Kafiju izfiltrē un arī lej krūzēs. Izrotā ar putukrējumu.