Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pixabay.com

Pieneņu liķieris

Sastāvdaļas
  • 90 g pieneņu ziedlapiņu
  • 500 ml degvīna
  • 250 g baltā graudu cukura
  • 1 citrons
Liķiera gatavošanai izmanto tikai dzeltenās ziedlapiņas. Receptē minētais daudzums ir paredzēts jau izplūktām ziedlapiņām, nevis veselām pieneņu galviņām.

Pagatavošana

1
Ziedlapiņas ieber burkā vai lielā pudelē ar platu kaklu.
2
Citronam nomizo plānas miziņas, pēc tam citronu pārgriez uz pusēm un izspied sulu. Miziņas un sulu pievieno pienenēm.
3
Pieber cukuru un pielej degvīnu. Uzliec vāku, sakrati un atstāj istabas temperatūrā uz 4–5 nedēļām. Ik pa laikam sakrati.
4
Izkās caur marli vai smalku sietu, ielej glītā pudelē, aizkorķē un atstāj vēl uz pāris nedēļām.

Pievienot komentāru

Alkoholiskie dzērieni