0dienas
10stundas
31minūtes
50sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
112

Atceraties "varoni", kurš Cieceres ezerā ar motorlaivu gandrīz sabrauca mammu ar meitiņu? Viņš izsprucis gandrīz sveikā!

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pēc augusta beigās Cieceres ezerā notikušā incidenta motorlaivas vadītājam piemērots 250 eiro sods. Saskaņā ar Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likumu, par normatīvajos aktos noteiktās kārtības neievērošanu pēc ūdens satiksmes negadījuma vīrietim piemērots naudas sods - 250 eiro.

Atceraties "varoni", kurš Cieceres ezerā ar motorl...

Policijā norāda, ka tāpat vēl turpinās izmeklēšana citos administratīvo pārkāpumu procesos.

Jau ziņots, ka svētdien, 25.augustā, policija saņēma informāciju no sievietes, kura ap plkst.19.30 Saldus novadā, Cieceres pagastā, kopā ar savu meitu brauca ar sup dēli pa Cieceres ezeru. Brauciena laikā pretīm brauca motorlaiva, kuras vadītājs ar laivu aizķēra sievietes vadīto sup deli, kā dēļ tas apgāzās.

Svētdien, 25. augustā, Linda Bērziņa kopā ar ģimeni bija devusies uz Cieceres ezeru Brocēnu pusē, tomēr tas, kam vajadzēja būt patīkamam vakaram ģimenes lokā, izvērtās par īstām šausmām. Sieviete vēsta, ka ap plkst. 18:50 kopā ar ģimeni ar SUP dēļiem bija devusies braucienā pa Cieceres ezeru, kas atrodas netālu no Brocēnu skatu torņa. Lai apbrauktu mazu saliņu, ģimene devās garām Zvejnieku mājām, līdz 10 minūtes vēlāk viņas četrgadīgajai meitiņai uztriecās virsū motorlaiva. 

Pēc notikušā viņa sociālajos tīklos dalījās ar emocionālu ierakstu un foto ar vaininiekiem, aicinot atpazīt attēlā redzamos cilvēkus.

Kā vēsta vairāki iedzīvotāji, "viena no uz motorlaivas esošajām personām bijis bijušais Brocēnu novada deputātu kandidāts Aivis Bruža, kurš 2017. gadā vēlēšanās startēja no saraksta "Latvijas Attīstībai", tomēr novada domē netika ievēlēts. Kā liecina viņa sniegtā informācija partijas programmā, Bruža iesaistījies politikā, jo vēlējies sakārtot ceļus ap novada industriālajām zonam. Viņš norādījis, ka viņa prioritāte ir atbalstīt jaunās ģimenes un maznodrošinātos, un tāpat viņš atzina, ka vēlētos, lai novadā tiktu attīsītas dzīvojamās zonas.

Cietušā sieviete vēsta, ka ir "pateicīga, ka abas ar meitu pēc notikušā palika sveikas un veselas". "Paspēju meitu apķert un stingri piespiest pie sevis. Trieciens mūs abas nogāza no SUP dēļiem, un mēs tikām pavilktas zem ūdens," šausminošajā pieredzē dalās sieviete. Tāpat viņa norāda, ka "neilgi pēc notikušā motorlaiva atgriezās tuvāk pie krasta, kur atradās viņa, jo netālu ūdenī atradies arī viens no viņu cilvēkiem. "Es lūdzu viņiem palīdzību, uz ko vīrietis gaišajā kreklā atbildēja, ka 'izdauzīs man galvu.'"

Šonedēļ Linda Bērziņa savā "Facebook" kontā rakstīja, ka viņai un meitiņai gandrīz uzbrauca Tagila Denava motorlaiva, kuru vadīja pats Tagils Denavs, savukārt persona, kas viņu bija nolamājis par "kuci" un meitas klātbūtnē piedraudējis "izdaudzīt galvu", bija Aivis Bruža, turklāt abi vīri 26. septembrī bija vērsušies policijā ar sūdzību pret Bērziņu par publisku apmelošanu.