foto: No Mārča Judža privātā arhīva
“Sabiedrība grib kādu sodīt!” Judzis izklāsta savu versiju par notiekošo
Judzis nodēvē notikušo par mērķtiecīgi veiktu nomelnošanas akciju.
Sabiedrība
2023. gada 21. decembris, 06:04

“Sabiedrība grib kādu sodīt!” Judzis izklāsta savu versiju par notiekošo

Jauns.lv

Pagājusi tieši nedēļa kopš mūziķa Mārča Judža sieva nāca klajā ar apgalvojumu, ka laulībā ilgstoši cietusi no vīra pielietotas emocionālas vardarbības. Kamēr Rūtu sabiedrības atbalsts patīkami pārsteidzis, Mārcis vēsta, ka "viņa dzīve ir apgriezusies kājām gaisā un pret viņu tiek īstenota mērķtiecīga nomelnošanas akcija".

“Savā dzīvē divas reizes esmu salūzis – pirmo reizi tas bija 2016. gadā, kad Rūta gandrīz sešus mēnešus mani atturēja no tikšanās ar bērniem un otro reizi tagad.” par pārdzīvoto izsakās Judzis.

Pāris iepazinās 2006. gadā, bet četrus gadus vēlāk salaulājās. Abu 13 gadus ilgušajā laulībā piedzīvoti vairāki kāpumi un kritumi, kas līdz šim tikuši pārvarēti. Tomēr 2022. gadā laulātie draugi parakstīja līgumu par visas mantas šķirtību un šī gada vasarā mūziķis publiski paziņoja, ka laulībai pienācis gals.

Plašu rezonansi sabiedrībā Judžu ģimenes šķiršanās stāsts iemantoja aizvadītajā nedēļā, kad Rūta Judze sociālajā vietnē “Facebook” nāca klajā ar šokējošu paziņojumu - attiecībās viņa ilgstoši cietusi no vīra pazemojumiem un emocionālās vardarbības, bet šobrīd Judzis atturot viņu no tikšanās ar bērniem.

Miermīlīgi risinājumi nav līdzējuši

Mūziķis sievas apgalvojumus noliedz, vēstot, ka "vairākkārt centies risināt savstarpējas domstarpības miermīlīgā ceļā, tomēr visi viņa mēģinājumi cietuši neveiksmi".

"Laulība bija izirusi jau sen un es vairākkārt Rūtu ierosināju šķirties. 2023. gada 3. janvārī pat biju norunājis oficiālu tikšanos ar notāru, tomēr sieva uz šo tikšanos neieradās." vēsta Judzis.

Pati Rūta skaidro, ka ilgstoši pie laulības turējusies, jo līdz pēdējam ticējusi, ka visu var vērst par labu - kopā ar vīru tomēr pavadīti 17 gadi un ģimenē aug 3 bērni.

Tāpat bijušais "Dzelzs vilka" bundzinieks uzver, ka "sieva neapmeklē mediācijas procesu, kura mērķis ir risināt dažādas konflikta situācijas un izraisa tīšas provokācijas, kuru mērķis ir nostādīt viņu sliktā gaismā".

"Piemēram, Rūta apgalvo, ka pēc viņas publiskajiem apgalvojumiem es viņu sodot un neļaujot satikties ar bērniem, tomēr tas gluži vienkārši neatbilst patiesībai." uzsver mūziķis.

Iepriekš intervijā "jauns.lv" sieviete norādīja, ka caur Bāriņtiesu no vīra puses tika atcelts viņas plānotais ceļojums ar meitu uz Ziemassvētku tirdziņu Vācijā un vīrs viņu atturot no tikšanās ar bērniem.

"Tas ir mans sods par atklātību publiski." norādīja Judze.

Mūziķis šīs apsūdzības noraida uzsverot, ka "vienmēr atbalstījis bērnu tikšanos ar Rūtu, jo mamma vienmēr paliks mamma". Tomēr šobrīd, kad notiek šķiršanās process, Mārčaprāt, "ir svarīgi, ka šīs tikšanās tiek iepriekš saskaņotas, lai būtu nepārprotami skaidrs kurā dienā bērni būs pie katra vecāka". 

"Nedrīkst bērnus patvaļīgi ņemt pie sevis, kad iegribas , par datumiem ir jāvienojas iepriekš, lai bērni un arī vecāki varētu organizēt savu dienu." uzsver Judzis, norādot, ka sieva tikšanās nevēlās saskaņot un uz viņa īsziņām neatbildot pat vairākas dienas.

"Kas attiecas uz Vācijas ceļojumu," norāda bundzinieks, "nekad to neesmu pieprasījis atcelt, bet gan ierosināju to pārcelt par nedēļu vēlāk, jo meitai šobrīd skolā ieplānoti dažādi Ziemassvētku pasākumi un uzvedumi un, manuprāt, ir ļoti svarīgi, lai viņai šī socializācija netiktu atņemta."

"Rūta tomēr uzstāja uz savu un šobrīd abas ar meitu atrodas Ziemassvētku tirdziņā Vācijā." skaidro mūziķis.

Sabiedrība nostājusies divās frontēs

Sievas apgalvojumus par vardarbību Judzis nodēvē par "mērķtiecīgi izplānotu nomelnošanas akciju, kuras mērķis ir graut viņa publisko tēlu".

"Turklāt, viņai tas daļēji izdodas, jo liela daļa sabiedrības ir gatava nostāties kāda pusē, pat nenoskaidrojot vai viņa apgalvojumiem ir kāda pamata vai nav."

Vīrietis vieš skaidrību, ka "pretēji daudzu sabiedrības locekļu viedoklim pret viņu nav ierosināta neviena tiesvedība par vardarbību, jo tā nav patiesa, tai nav nekāda pamata vai pierādījumu, kas par to liecinātu.” 

"Nekad neesmu bijis vardarbīgs un neatbalstu vardarbību jebkādā tās izpausmē!" uzsver Judzis.

Vīrietis vēsta, ka "apmulsumu raisījusi arī populārās rokgrupas “Dzelzs vilks” sasteigtā komunikācija sociālajā vietnē "Facebook", kas mudina domāt, ka Mārcis oficiāli tiek tiesāts par vardarbīgu rīcību".

Tomēr mūziķis ļaunu prātu uz bijušajiem grupas biedriem netur, norādot, ka steigā un zem liela sabiedrības spiediena vienkārši notikusi komunikācijas kļūme.

“Ar "Dzelzs vilku" kopā esam kopš 2000. gada un uzskatu viņus par savu otro ģimeni - vienmēr esam bijuši līdzās un kopā daudz kas piedzīvots. Grupas biedri zina kam eju cauri un kam šo gadu laikā esmu gājis cauri.” norāda mūziķis.

Viņa un grupas šķiršanos Mārcis dēvē "par pareizo soli, jo grupas biedriem nav jāmaksā un jāsaņem negācijas par domstarpībām viņa privātajā dzīvē".

Judzis atklāj, ka pēc sievas publiskajiem apgalvojumiem "saņēmis vairāk nekā 100 draudu vēstules no cilvēkiem, kas sola ar viņu izrēķināties, tāpat daudzi pārstājuši viņu sveicināt, bet visļaunākais, viņaprāt, esot tas, ka liela daļa sabiedrības pat nav gatava ieklausīties un viņiem nav svarīga patiesība."

Pašlaik norisinās šķiršanās process un Mārcis ir bažīgs, ka skaļās ažiotāžas un sabiedrības spiediena dēļ tas varētu ieilgt. Sieva arī nomainījusi Siguldas novada Bāriņtiesu uz Ķekavas novada bāriņtiesu, kas, Mārčaprāt, "ir absurdi, ņemot vērā, ka viņas reālā dzīvesvieta nav mainījusies un Rūta vēl aizvien mīt Siguldā. Turklāt mūziķis norāda, ka jauno bāriņtiesu aktīvi cenšas ietekmēt arī Rūtas brālis Kaspars Gorkšs".

Rūtas Judzes brālis Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs savu nepatiku pret Judzi nav slēpis arī publiskajā telpā.

"Par Judzi nevaru teikt neviena laba vārda," kādā intervijā atklāj Gorkšs, "Māsa nekad ar mani nebija dalījusies detaļās par savu ģimenes dzīvi, bet brīdī, kad Rūta publiski atklājās, reālos problēmas apjomus lasīt bija ļoti smagi. Rūta ir laba mamma, tāpēc tiesas lēmums par pagaidu noregulējumu piešķirt aprūpes tiesības Judzim visai ģimenei bija pārsteigums. Es nemainīgi ceru uz atbildīgu institūciju rīcību un tiesu, ka tā spēs objektīvi izvērtēt arī sarežģītas situācijas un pieņemt bērniem labāko lēmumu.”

Lēmums par pagaidu regulējumu bērnu dzīvesvietas noteikšanā ir ticis pārsūdzēts un par to tiks lemts februāra beigās. Mārcis norādījis, ka "tiesvedība šobrīd kļuvusi par viņa pilna laika darbu un visā šajā procesā viņa pirmā prioritāte vienmēr ir un būs bērni."