foto: soctīkli/privātais arhīvs
“Katra mana diena ir baiļu pilna!” populāra mūziķa sieva par vardarbību ģimenē
Rūta Judze apgalvo, ka vīra emocionālā vardarbība kļuvusi izteiktāka laikā, kad viņa cīnījusies ar krūts vēzi.
Sabiedrība
2023. gada 12. decembris, 13:33

“Katra mana diena ir baiļu pilna!” populāra mūziķa sieva par vardarbību ģimenē

Jauns.lv

Grupas “Dzelzs vilks” bundzinieka Mārča Judža sieva Rūta nākusi klajā ar šokējošu paziņojumu – viņa attiecībās ilgstoši cietusi no vīra pazemojumiem un emocionālās vardarbības, bet šobrīd Judzis attur viņu no tikšanās ar bērniem. Mārcis sievas apgalvojumus noliedz un dēvē tos par zemiskiem apvainojumiem.

Jūlija vidū populārās grupas “Dzelzs vilks” bundzinieks Mārcis Judzis publiski paziņoja par to, ka pēc 14 gadu ilgušas laulības izjukusi viņa un sievas Rūtas laulība. Kamēr vēl noris tiesvedība par laulības šķiršanu un aizbildniecību par bērniem, ar emocionālu vēsti sociālajā tīklā “Facebook” dalījusies mūziķa sieva Rūta.

“Alkohola reibumā viņš vienmēr kļūst nepatīkams un agresīvs,” sociālajā tīklā “Facebook” vēsta sieviete.

Viņa apgalvo, ka abu attiecībās 14 gadus ilgušajā laulībā piedzīvoti vairāki kāpumi un kritumi, ar vīra publiskajiem sānsoļiem un emocionālās vardarbības uzliesmojumiem, tomēr lielakie pārbaudījumi sākušies 2022. gadā, kad sieviete atkārtoti sasirgusi ar krūts vēzi.

“Slimība man izgaismoja, ka esmu ne tikai viena savā ceļā, bet pat apdraudēta,” pārdomās dalās Rūta.

Rūtas vīrs un grupas “Dzelzs vilks” bundzinieks Mārcis Judzis sievas pausto dēvē par zemiskiem apmelojumiem.

Sieviete apgalvo, ka slimība viņu krietni novājinājusi ar fiziskām sāpēm un citām nepatīkamām blaknēm, tādēļ viņa meklējusi veidus, kā sevi pozitīvi uzlādēt – devusies uz dejošanas nodarbībām un veltījusi laiku terapijai. Tomēr vīrs sievas atveseļošanās ceļu neesot atbalstījis un konstanti nopēlis visu, kas viņai sagādā prieku.

Rūta vēsta, ka atveseļošanās periodā Marcis bieži viņu centies dažādos veidos sāpināt un aizvainot, pat vairākkārt nodēvējot viņu par nulli. Tomēr iemesli, kādēļ aizvainojumu lavīna pastiprinājusies tieši slimības laikā, sievietei nav zināmi. Rūtasprāt, vīram, iespējams, nav paticis tas, ka viņa kļūst spēcīgāka un pārliecinātāka par sevi.

Pagrieziena punkts attiecībās bija mirklis, kad Mārcis alkohola reibumā pārkāpis visas robežas.

“Toreiz pat manas brūces viņu neapstādināja,” stāsta Rūta.

No rīta vīrs par iepriekšējā vakarā pastrādāto neko neesot atcerējies, vienīgi pārmetis Rūtai, ka viņa vairs nesmaida, un abiem ilgi neesot bijusi fiziskā tuvība.

2022. gada 6. novembrī Mārcis ģimenes māju pametis.

Rūta apgalvo, ka skandalozo attiecību laikā viņai vairākkārt nācies izsaukt policiju, un viņa pat esot ieguvusi tuvošanās aizliegumu, tomēr, neskatoties uz vīra vardarbīgo raksturu, viņam piešķirta pagaidu aizbildniecību par bērniem.

“Manas iespējas sevi aizstāvēt visu šo gadu apgrūtina vīra atpazīstamība - viņam ir daudz paziņu un sakaru,” sarūgtināta ir sieviete.

Rūta norāda, ka reiz saskārusies ar situāciju, kad izsaukusi policiju, bet kāds no ekipāžas policistiem bijis vīra paziņa. Policists privāti uzzvanījis vīram un pēc sarunas licies viņai justies neadekvātai, vaicājot vai sieviete pārlieku daudz nelieto alkoholu.

Līdzīga situācija bijusi ar Siguldas novada bāriņtiesu. Kamēr vēl tiesā lemts par abu trīs bērnu aizbildniecības jautājumiem, Mārcis esot manīts resorānā kopa ar Siguldas novada bāriņtiesas pārstāvi. Bet tiesas sēdē pēkšņi atklājies, ka kļūmes dēļ dokumentācijai neesot pievienots būtisks protokols.

Siguldas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Kristīne Valtere apgalvo, ka minētā informācija ir Rūtas Judzes personīgais viedoklis, uz kuru viņai jau sniegta oficiāla bāriņtiesas atbilde . Valtere uzsver, ka Siguldas novada bāriņtiesa šo jautājumu publiski nekomentēs.

Rūtas vīrs un grupas “Dzelzs vilks” bundzinieks Mārcis Judzis, izlasot sievas publiski paustos apgalvojumus vēsta, ka viņam “trūkst vārdu”. Sievietes pausto viņš nodēvējis par zemiskiem apmelojumiem, kuru dēļ cietīs bērni.

“Tas ir pilnīgs vājprāts,” vēsta mūziķis, “neesmu nekad bijis vardarbīgs, un man ir skumji, ka bērniem būs jācieš no viņu mātes publiski paustajiem, nepatiesajiem apvainojumiem.”

Mārcis apgalvo, ka bērni pašlaik atrodas viņa aizbildniecībā, tomēr viņš nekad neesot liedzis Rūtai ar viņiem tikties.

“Rūta vienmēr ir un paliks mūsu kopējo bērnu māte, bet es - bērnu tēvs,” uzsvēra mūziķis.

Viņš norāda, ka pašlaik komunikācija ar Rūtu ir kļuvusi ledaina. Abi esot vienojušies par mediācijas procesu, kurā konfliktējošās puses ar neitrālas trešās personas palīdzību pašas mēģina atrast konstruktīvu konflikta risinājumu. Tomēr Mārcis norāda, ka Rūta šo procesu neapmeklē.

“Ja cilvēks tevi sauc par vardarbīgu, tad kādēļ ilgāk kā gadu neiesniedz prasību par laulības šķiršanu?!” sašutis ir mūziķis.

No tālākiem komentāriem Judzis izvairījās, norādot, ka pašlaik noris slēgtas tiesvedības procesi, kas ir jāciena.

“Dzelzs vilks” izslēdz no sastāva vardarbībā apsūdzēto Judzi

Jau vēstīts, ka ar emocionālu vēsti sociālajā tīklā “Facebook” dalījusies populārās rokgrupas “Dzelzs vilks” bundzinieka sieva Rūta Judze. Sieviete apgalvo, ka ilgsoši cietusi no vīra pazemojumiem un emocionālās vardarbības, bet šobrīd Judzis attur viņu arī no tikšanās ar bērniem.

Reaģējot uz sievietes publiskajiem apgalvojumiem, savu nostāju pauduši arī “Dzelzs vilka” dalībnieki.

Grupas dalībnieki kategoriski iestājas pret jebkāda veida vardarbību pret sievietēm un bērniem, tomēr norāda, ka ir pārliecināti par sava bundzinieka nevainību.

“Pret Mārci līdz šim vērstās apsūdzības viņa un sievas tiesvedībā tiesas ceļā ir atspēkotas,” vēstīts grupas paziņojumā, “un mēs uzticamies Latvijas tiesībsargājošu iestāžu lēmumiem.”

Publikācijā norādīts, ka nav nekādu pierādījumu tam, ka Rūtas apsūdzības būtu pamatotas, tomēr, ņemot vērā to, ka vēl aizvien norit tiesas process, grupa izlēmusi uz nenoteiktu laiku sadarbību ar Judzi pārtraukt.

“Pārtrauksim sadarbību ar Mārci līdz apsūdzības pret viņu pilnībā atspēkojošam un nepārsūdzamam spriedumam vai kamēr tiks noskaidroti neapgāžami fakti, kas apliecina viņa nevainīgumu.” vēstīts paziņojumā.

Judzis sievas izteiktās apsūdzības noraidījis, nodēvējot tās par zemiskiem apvainojumiem.