Kārtējais nosacītais par Krievijas atbalstīšanu - "Z patriote" Jeļena Kreile priecājas par tiesas spriedumu
Jeļenas Kreiles atbalstītāji saka - Latvijas tiesu sistēmas un aktīvistes cīņa beigusies "neizšķirti" un pat pie šāda iznākuma šobrīd Kreile apsverot pārsūdzēšanu. (Foto: LETA)
Sabiedrība
2023. gada 3. novembris, 11:27

Kārtējais nosacītais par Krievijas atbalstīšanu - "Z patriote" Jeļena Kreile priecājas par tiesas spriedumu

Jauns.lv

Jeļena Kreile jau kopš kara pirmajām dienām izpelnījās bēdīgu slavu ar "Z" burtiem uz drānām un Krievijas karodziņiem pie mājokļa. Dienu pirms tiesas sprieduma, kuru viņas atbalstītāji sauc par "neizšķirtu" viņa vēl paguva tiesas zālē nosaukt Latvijas valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču rupjā vārdā, aizskarot viņa seksuālo orientāciju.

Jau kādu laiku tiek runāts par to, ka Latvijā neprotam ar visu likuma un tiesas bardzību vērsties pret tiem, kuri demonstratīvi atbalsta Krieviju un tās noziedzīgo karu Ukrainā.

Divi gadi nosacīti vēl vasarā tika piespriesti arī bijušās Jūrmalas kriminālpolicijas inspektores Anastasijas Cvirko dzīvesbiedram - Valērijam Lazarevam.

Viņš brutāli piekāva kādu jaunieti, kurš publiskā vietā - Ukrainas atbalstam veltītā pasākumā - nesa Ukrainas karogu.

Cvirko bija klāt gan uzbrukumā, gan dzīvoklī, kurā Lazarevu pēcāk atrada specvienība. Lazarevs spriedumu sagaidīja smaidīgs, tā arī neatvainojoties cietušajam.

No tiesas aiziet ar paceltu galvu

Arī Jeļena Kreile, kura no "Z" burta un simbolikas neatteicās pat dienās, kad pasaule uzzināja par Bučas slaktiņu un citām zvērībām, pēc sprieduma pie tiesas nama nofotografēta smaidīga.

Šī fotogrāfija teju vai atgādina tās skolas absolventu bildes ar diplomu rokās.

Un bez šaubām atsevišķās aprindās Kreiles piedzīvojumi Latvijas tiesās arī tiek uztverti kā sava veida absolvēšana:

foto: Telegram
Jeļena Kreile smaida pie Rīgas pilsētas tiesas ēkas. Publiskā Krievijas agresijas atbalstīšana pat kara drūmākajās dienās beigusies ar nosacītu sodu.

Rīgas pilsētas tiesā viņai tika pieskriests viens gads nosacīti un tiesāšanās izdevumu segšana 485 eiro apmērā.

Krievijā dzīvojošie prokremliskie Latvijas notikumu apskatnieki arī vēsta, ka dienā pirms sprieduma Kreile visrupjākajā vārdā arī nosaukusi Latvijas valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču.

Tikmēr tā saucamie "Baltijas antifašistu", kas ir prokremlisku aktīvistu kopa Krievijā, stāsta, ka Kreile tiesas zālē ieradusies ar krellēm Krievijas karoga krāsās.

"Deva vārdu arī Jeļenai. Viņa teica, ka valstī, kur prezidents ir "p*******" (tā arī pateica), kur pašreizējā vara visādi apspiež krievus, viņas pilsoniskā nostāja ir aizstāvēt savu cilvēcisko cieņu, viņas senču, bērnu un mazbērnu cieņu," teikts Krievijā dzīvojošā propagandista Alekseja Stefanova "Telegram" kanālā.

Kreiles dēls dienējis Krievijas armijā

Temats par bērniem ir apspriešanas vērts. Jauns.lv jau iepriekš noskaidroja, ka Jeļenas Kreiles dēls reiz dienējis Krievijas armijā.

Kā vēstīts, vēl 2013. gadā toreizējais aizsardzības ministrs Artis Pabriks sašuta par kāda Latvijā dzīvojoša vīrieša interviju, krievvalodīgajā avīzē "Vesti Segodņa" - tajā izstāstīts, kā puisis paguvis gan dienēt Krievijas bruņotajos spēkos, gan arī soļot 9. maija parādē, kas viņam esot bijis liels piedzīvojums.

Šo vīrieti, kurš medijos 2013. gadā pieteikts kā "krievu tautības Latvijas pilsonis" sauc Jans Krasnopjorovs un Jauns.lv noskaidroja, ka viņš ir Jeļenas Kreiles un viņas vīra - militārās vēstures entuziasta Andreja Krasnopjorova dēls.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon

Stāsts gan nav tik vienkāršs.

Tā laika intervijā Jans Krasnopjorovs skaidrojis, ka nav ticis dienēt Latvijas armijā, domājis iegūt gribēto militāro pieredzi Franču ārzemju leģionā, taču nav vēlējies dienēt piecus gadus no vietas.

Tad devies Krievijas Federācijas migrācijas dienestu un viegli nokārtojis nepieciešamos dokumentus dienestam Krievijas spēkos. Dienējis esot Kaļiņingradā.

"Zvērēju uzticību Krievijas Federācijai, taču ceru, ka karš nebūs. Latvijā jau mani vairs arī nemaz nevar iesaukt dienestā. Esmu tai zudis," tolaik krievvalodīgajai avīzei pauda Krasnopjorovs.

Aktīvistes gars pamodies Covid-19 pandēmijas laikā

Atgādinām, ka Valsts drošības dienests (VDD) kriminālprocesu pret Kreili uzsāka pērn 16. martā.

Todien sieviete Rīgas centrā izpaudās leģionāru piemiņas pasākuma laikā, kā rezultātā viņu aizturēja Valsts policija (VP).

Kreile Krievijas karogu un "Z" burtus gan cītīgi nēsāja pie apģērba, gan arī iestrādāja sava mitekļa logā - tā, lai visi redz.

Sabiedrība uz Kreiles acīmredzamajām provokācijām atbildēja ar sašutumu, bet Krievijas propagandisti sievieti, kura demonstrē okupantu un Bučas slaktiņa pastrādātāju simbolus, visus šos mēnešus sauca par "vientuļo varoni" un intervēja.

Kreiles vārdu publiski sākotnēji minēja Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", pēc sarunas ar aktīvisti, pastāstot, ka viņa ir mājsaimniece.

Dzimusi un augusi Latvijā, bet latviski zina vien pāris vārdu.

Protestētāja viņā esot pamodusies Covid-19 pandēmijas laikā, kad ieejai veikalā vajadzēja vakcinācijas sertifikātu.

Tad arī sākušās pirmās saķeršanās ar likumsargiem, kas kulminēja pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.