Zelenskis apmeklējis okupantu zvērību skarto Buču

No Krievijas okupantiem atbrīvotajā Kijivas apgabala Bučā apglabāti 330 līdz 340 Krievijas karaspēka nogalinātie civilisti, vēsta tīmekļa izdevums "Ukrainska pravda", ...

gallery icon
14
Pasaulē
2022. gada 4. aprīlis, 16:49

FOTO: Zelenskis ar sāpēm acīs noraugās uz okupantu zvērībām Bučā

Jauns.lv

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis šodien, 4. aprīlī, apmeklējis vairākus krievu okupantu izpostītos Ukrainas reģionus, tostarp Buču, kur atrasti vairāk nekā 300 Krievijas karaspēka nogalināto civiliedzīvotāju līķi.

Video, kurā Zelenskis runā ar ārvalstu medijiem, izplatījis prezidenta preses dienests.

"Mums ir ļoti svarīgi, lai šeit būtu prese, žurnālisti – tas ir vissvarīgākais. Mēs gribam, lai jūs parādiet pasaulei, kas šeit notiek, ko mierīgajai Ukrainai nodarījuši Krievijas spēki, ko nodarījusi Krievijas Federācija," žurnālistiem sacīja prezidents.

Kāds reportietis prezidentam pajautājis, vai viņš joprojām pieļauj iespēju ar Krieviju vienoties par mieru. Zelenskis atbildējis apstiprinoši, sakot, ka "mēs dzīvojam 21. gadsimtā". "Mēs turpināsim diplomātiskos un militāros centienus," sacīja prezidents.

"Savām acīm redzēju Buču, Irpinu, Stojanku pēc okupācijas," sociālajos tīklos raksta Zelenskis. "Mēs darīsim visu iespējamo, lai tās pēc iespējas ātrāk atgrieztos dzīvē."

Pēc Krievijas karaspēka padzīšanas no Bučas fotogrāfi, arī no starptautiskajām ziņu aģentūrām AFP un "Reuters", iemūžinājuši šausminošas ainas ar simtiem līķu civilā apģērbā, sadedzinātām automašīnām un sagrautām mājām.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon
20

Zināms, ka Bučā atrasti civiliedzīvotāju masu kapi, kuros apglabāti 330 līdz 340 Krievijas karaspēka nogalinātie civilisti.

Vairāki bijuši sašauti galvā un viņu rokas sasietas aiz muguras.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde jau ieguvusi sarakstu ar Krievijas karavīriem, kas piedalījušies kara noziegumos Kijivas apgabala Bučā. "Katram ukrainim ir jāzina viņu vārdi!" vietnē "Facebook" paziņojusi pārvalde, norādot, ka ir ieguvusi Krievijas 64.atsevišķās motorizēto kājnieku brigādes personālsastāva sarakstu.

Pilns saraksts ar karavīru personas datiem un informāciju par iesaukumu un dienesta pakāpi publicēts pārvaldes mājaslapā.

Ukrainas pilsētas Bučas iedzīvotāji evakuējas kopā ar četrkājainajiem mīluļiem - suņiem un kaķiem

gallery icon
9

Skaudri skati: aplenktā Ukrainas pilsēta Mariupole 2022. gada martā

gallery icon
28