foto: Madara Šaicāne
"Karš turpinās katru dienu..." ukrainiete Oksana Rīgas maratonā skries ar bruņuvesti mugurā
Oksana Hončarenko Latvijā dzīvo jau kopš 2020. gada.
Sabiedrība
2023. gada 6. maijs, 22:25

"Karš turpinās katru dienu..." ukrainiete Oksana Rīgas maratonā skries ar bruņuvesti mugurā

Jauns.lv

Ukrainiete Oksana apņēmusies skriet Rīgas maratonā uzvilkusi bruņuvesti, tā aicinot ziedot iniciatīvai “Skrējiens Ukrainas uzvarai”.

7. maijā “Rimi Rīgas maratonā” piedalīsies arī ukraiņi. Viņu vidū arī Oksana Hončarenko, kura ir ziedojumu vākšanas kampaņas “Skrējiens Ukrainas uzvarai” autore. Lai pievērstu uzmanību šai iniciatīvai, Oksana 10 kilometrus apņēmusies noskriet bruņuvestē.

Oksana Hončarenko - Latvijā dzīvo jau kopš 2020. gada - kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, nenogurstoši, kopā ar atsaucīgiem Latvijas iedzīvotājiem un latviešu labdarības organizācijām (Ziedot.lv, “Uzņēmēji mieram”, Biedrība “TEV”) organizē ziedojumu vākšanu un nogādā palīdzības kravas savā dzimtenē.

Oksana stāsta: “4. maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, es uzsāku ziedojumu kampaņu “Skrējiens Ukrainas uzvarai”. Es apsveicu Latviju un latviešus ar jūsu atgūto neatkarību! Ukraiņu tautai ir tieši tāds pats sapnis. Tomēr ar to nepietiek. Kamēr Ukrainas aizstāvji jau otro gadu lej sviedrus, asinis un asaras kaujas laukā, mūsu - civiliedzīvotāju - pienākums ir palīdzēt, kā vien spējam. Esmu apņēmusies noskriet 10 kilometrus ar 5 kilogramus smagu bruņuvesti mugurā, tā atgādinot visiem, ka karš turpinās katru dienu, kā arī, lai aicinātu ziedot.”

Ziedojumu vākšana notiek platformā Ziedot.lv. Visa savāktā naudu tiks izlietota 1. pašgājēju artilērijas divīzijas (A3316) lūguma izpildei. Viņiem steidzami nepieciešami 10 planšetdatori, divi ģeneratori, divi pikapi, trīs kvadrokopteri, septiņas uzlādes stacijas “Ecoflow”, četras “Starlink” portatīvās interneta uztveršanas antenas, 10 rācijas “Hytera”.

Ziedot var šeit: Ziedot.lv/skrejiens

Oksana aicina maratona vērotājus atbalstīt ukraiņu skrējējus, līdzi ņemot Ukrainas karogus un citu simboliku, kā arī sola kopā ar Biedrības “TEV” brīvprātīgajiem latviešu tautas sarūpēto palīdzību nogādāt 1. pašgājēju divīzijas vadītājam personīgi.