foto: Facebook
Flamingo slepkavība Daugavpilī, Bauskas riepu dūrējs, cūcīgie pierobežas makšķernieki: kriminālā province
Ceturtdienas vakarā Daugavpilī pie veikala “Beta” brutāli nogalināts piepūšamais flamingo, kas līdz tam bez problēmām vizinājās pa pilsētas ielām.
112
2023. gada 25. aprīlis, 05:41

Flamingo slepkavība Daugavpilī, Bauskas riepu dūrējs, cūcīgie pierobežas makšķernieki: kriminālā province

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Vakara krēslā un nakts melnumā pagājušajā nedēļā uzdarbojušies vandaļi visā Latvijā – no Latgales austrumiem līdz Kurzemes ziemeļiem. Daugavpilī pārlieku “centīgi” puritāņi geju propagandu saskatījuši uz auto jumta uzliktajā piepūstajā rozā flamingo. Viss beidzās ar naža dūrienu un putna “slepkavību”.

Savukārt Bauskas autoīpašniekiem bēdas sagādāja kāds ļaundaris, kurš naktī dūra riepas visiem spēkratiem pēc kārtas. Toties Ventspilī nepatīkamus brīžus huligāni sagādāja kājāmgājējiem – tika spārdītas atkritumu urnas, gāzti soliņi un dauzītas laternas iemīļotās promenādes vietās.

Dienvidkurzemnieki sašutuši par šmucīgajiem copmaņiem Bārtas krastā un vainīgos meklē ne tikai Latvijā, bet arī aiz mūsu valsts robežām. Bet visnežēlīgākais noziegums noticis Preiļu pusē, kur kāds sava vārda “lopkopis” necienīgs subjekts ārprātīga paskata kūtī līdz nāvei vārdzinājis un spīdzinājis dzīvniekus.

Brutālā flamingo slepkavība Daugavpilī

foto: Facebook
Ceturtdienas vakarā Daugavpilī pie veikala “Beta” brutāli nogalināts piepūšamais flamingo, kas līdz tam bez problēmām vizinājās pa pilsētas ielām.

Līdz pagājušās nedēļas ceturtdienai daugavpiliešus iepriecināja kāda vietējā savdabīgi izrotātā automašīna. Viņš uz sava “Citroen” jumta bija nostiprinājis piepūšamo peldēšanās riņķi rozā flamingo izskatā. Tā nu tas “peldēja” nevis pa baseinu, iepriecinādams bērnus, bet gan pa Latvijas otras lielākās pilsētas ielām radot smaidus pilsētnieku sejās. Vienlaikus uz auto priekšējā paneļa bija novietots mazāks šī putna atveids, droši vien tādēļ, lai lielajam nebūtu tik vientuļi.

foto: Facebook
Daugavpils autoflamings līdz pagājušās ceturtdienas vakaram, kad tam pienāca bēdīgs gals, iepriecināja pilsētniekus. Nu viņš atkal sadakterēts un turpina iepriecināt pilsētniekus.

Pilsētnieki ar šī spēkrata foto sparīgi dalījās sociālajos tīklos. Zem krāšņi izrotāta auto bildes parādījās arī nesapratnes un pat naida pilni komentāri: vieni šādā piepūstajā izstrādājumā saskatīja atbalstu LGTB kopienai, kas steidzīgi jāiznīcina, bet citi atkal visnotaļ skarbi izteicās par autoīpašnieka prāta spējām, kuras negatīvi ietekmējis “pavasara dullums”.

Vietējais ziņu portāls grani.la.lv raksta, ka viss bēdīgi beidzās piektdienas, 20. aprīļa, vakarā, kad kāds ļaunprātis starp pulksten 20.00 un 22.00 sagraizīja flamingo uz automašīnas, kas bija novietota Ķīmiķu mikrorajonā pie veikala “Beta”, jumta. Huligāns putnam izdarīja 20 cm lielu iegriezumu ķermenī zem labā spārna. 

Automobiļa īpašnieks “Facebook” vērsās pie pilsētniekiem pēc palīdzības: “Meklēju brutālās slepkavības aculieciniekus!”

Tomēr flamingo ilgi neatradās “viņsaulē” un drīz vien atkal vizinājās pa pilsētu. Autoīpašnieks bija salīmējis vārīgo putna ievainojuma vietu un to atkal uzsēdinājis uz spēkrata jumta.

Bauskā uzdarbojas riepu dūrējs

foto: Andriy Popov / Alamy/ Vida Press
Vairākiem baušķeniekiem piektdienas rītu sagandēja kāds huligāns, kurš nakts melnumā, ejot pa ielu savās gaitās, dūra ceļa malās nolikto spēkratu riepas.

Bauskas novada pašvaldības un Valsts policijas satraukušās par to, ka Bauskā naktī uz pagājušās nedēļas ceturtdienu, 20. aprīli, uzdarbojies riepu dūrējs. Viņš nakts melnumā apskādējis 12 automašīnas Ošu, Zaļajā un Pļavas ielās, tām pārdurot riepas.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dienvidzemgales iecirkņa amatpersonas šobrīd strādā notikuma vietā un skaidro notikušā apstākļus, tostarp pārskatot apkārtnē esošo videokameru ierakstus. Vienlaikus Valsts policija aicina atsaukties personas, kurām ir jebkāda informācija saistībā ar notikušo vai cita apstākļu noskaidrošanai noderīga informācija, zvanot pa tālruni 110 vai 28621716.

Valsts policijas iecirknī sākotnēji tika saņemta informācija par vienu bojātu automašīnu Ošu ielā, kad cietušais neilgi pirms pulksten 8.00 konstatēja savai automašīnai izdurtas riepas. Likumsargiem ierodoties norādītajā vietā, konstatēts, ka šajā adresē kopumā šādā veidā bojātas piecas automašīnas.

Neilgu brīdi vēlāk saņemta informācija par to, ka konstatētas izdurtas riepas vēl diviem transportlīdzekļiem netālu esošajā Zaļajā ielā, kur likumsargi konstatēja kopumā četras bojātas automašīnas, kā arī mirkli pēc pulksten 8.00 Pļavu ielā fiksētas vēl trīs automašīnas ar izdurtām riepām.

Huligāniskie “pastaigas” cienītāji Ventspilī

Savukārt pāris dienas vēlāk – naktī uz sestdienu Ventspilī nakts melnumā vandaļi ālējušies pilsētas promenādēs, gāžot soliņus un atkritumu urnas, kā arī laužot apgaismes stabus un metot ar akmeņiem pa lampām. Ostas pilsētas pašvaldības policija par senās ģermāņu cilts vandaļu, kuri 455. gadā izlaupīja Romu, pēctečiem Ventspils ielās ziņo:

“Naktī uz sestdienu Ventspils pašvaldības policija konstatējusi vandaļu postījumus pilsētas infrastruktūrai. Lūdzam atsaukties aculieciniekus! Pašvaldības policija aicina pilsētas iedzīvotājus, redzot pārkāpumus, sazināties ar Valsts policiju zvanot – 110 vai pašvaldības policijai – 63680808; 28680808”.

Preiļu lopu drausmais gals

foto: Pārtikas un veterinārais dienests
Pārtikas un veterinārais dienests nule atklājis kādu lopu kūti, kurā līdz nāvei badināti un spīdzināti mājlopi.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pagājušajā nedēļā visus šokēja ar publicētu attēlu no kādas lopu kūts Latgales pusē. Zem tā bija rakstīts:

“PVD Dienvidlatgales pārvaldes inspektori, veicot plānveida lauksaimniecības dzīvnieku novietnes pārbaudi Preiļu novadā, konstatēja Dzīvnieku aizsardzības likuma prasību pārkāpumus.

Par konstatētajiem labturības prasību pārkāpumiem dzīvnieku turētājam uzlikts naudas sods, bet par iespējamu cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kuras rezultātā tie gājuši bojā, materiāli nosūtīti Valsts policijai kriminālprocesa uzsākšanai”.

Cūcīgie copmaņi Lietuvas pierobežā

foto: liepajniekiem.lv
Kurzemnieki dusmīgi uz makšķerniekiem, kuri piecūko Bārtas upes krastus.

Liepājas laikraksts “Kurzemes Vārds” raksta par cūcīgajiem makšķerniekiem Bārtas krastos un ka piemēslotāju pieķeršana un sodīšana ir utopiska. Dienvidkurzemes pašvaldības policijas priekšniece Ieva Ilstere avīzei apgalvo, ka likumsargiem par šo problēmu nekas nav zināms, turklāt pie rokas nevienu pieķert nevarot. Vienīgie iespējamie risinājumi varētu būt atkritumu urnu vai brīdinājuma zīmju izvietošana upes krastos.

Ieva Ilstere atzīst, ka makšķernieku aktivitāte pie Bārtas upes tiešām ir liela, bet “par to, ka viņi tur gružo, man ir pirmā dzirdēšana, taču es pieļauju, ka tā varētu būt”.

Par to, vai pašvaldības kārtības sargi viņus var noķert Ieva Ilsteree saka: “Tajā brīdī, kad makšķernieks avīzi, kurā ietītas viņa desmaizes, noliek zālē, zināt, ka tieši viņš ir tas makšķernieks, kurš to savu avīzi noliek zālē, – domāt, ka tā var kādu pieķert, ir utopija. Tad ir jāstāv klāt un jāgaida, kad kāds noliks tās avīzes vai jebkuru citu atkritumu.

Ja cilvēki ir tādi sivēni, tad ir jābūt milzīgi lielai laimei, ka tieši tai brīdī, kad policija brauks garām vai patrulēs, kāds savu maisiņu tur nometīs”.

Savukārt “Facebook” komentāros viens otrs kurzemnieks visu vainu par Latvijas pierobežas upes krastu piegružošanu uzveļ kaimiņiem – lietuviešiem, jo latvieši jau savu skaisto zemīti nepiegružos. Piemēram, Elvija Gru raksta: “Varbūt nepieciešams uzlikt zīmes lietuviešu valodā, jo negribas ticēt, ka mūsējie makšķernieki ir tie lielie cūkotāji”. Tomēr vairums pastrādāto nesmukumu nepiedēvē mūsu brāļu tautai – paši vien esam vainīgi nespējā ieviest kārtību un saglabāt skaistumu.