Ieskats Vāgnera namā

Tā 2020. gada decembrī izskatās Rīgā, Vāgnera namā.

gallery icon
Sabiedrība
2020. gada 17. decembris, 10:50

Rīgā esošā Vāgnera nama atjaunošanai Vācijas Bundestāgs piešķirs 5,2 miljonus eiro

Jauns.lv

16. decembrī Vāgnera namā pulcējās Vāgnera atbalsta biedrība, izsakot pateicību Vācijas valdībai par tās piešķirtajiem 5,2 miljoniem eiro ēkas atjaunošanai.

Vācijas Bundestāgs apstiprinājis 5,2 miljonu eiro piešķiršanu Vāgnera nama atjaunošanai Rīgā, un tas projektam nodrošinās ilgtermiņa plānošanas drošību. Kopumā bijušā pirmā Rīgas teātra atjaunošanai un atdzīvināšanai nepieciešami 35 miljoni eiro.

foto: Mārtiņš Ziders
Kopumā bijušā pirmā Rīgas teātra atjaunošanai un atdzīvināšanai nepieciešami 35 miljoni eiro.

2020. gada oktobrī ēkas ansambļa atslēgas tika nodotas Rīgas Riharda Vāgnera biedrībai. Kā norāda biedrība, Vācijas valdības atbalsts, it īpaši projekta sākumposmā, ir būtisks un jānovērtē ļoti augstu, jo tas sniegs nepieciešamo līdzfinansējumu fondu piesaistei. Pārējais finansējums tiek meklēts dažādos fondos, kā, piemēram, Eiropas Reģionālās attīstības fondā, Eiropas Savienības struktūrfondos, Rīgas domes projektu konkursos, kā arī ziedojumos no uzņēmumiem un privātpersonām.

Projekta patronese, Riharda Vāgnera mazmeita un bijusī Baireitas festivāla direktore Eva Vāgnere-Paskjē ar lielu interesi ir sekojusi notikumiem: “Šodien ir lieliska diena visiem Riharda Vāgnera mūzikas cienītājiem. Bundestāgs ir nolēmis atbalstīt šo ilgtermiņa projektu, un es kā patronese jūtos ārkārtīgi laimīga. Cerams, ka drīz mēs varēsim atvērt Vāgnera teātri Rīgā un tādējādi transformēt viņa ideju par "Gesamtkunstwerk" jaunā gadsimtā”.

Vāgnera namu nodod atjaunošanai

gallery icon

Projekta patrons, Latvijas Valsts prezidents Egils Levits: “Esmu gandarīts, ka Vācijas valdība ir radusi iespēju finansiāli atbalstīt Vāgnera nama atjaunošanu, lai nams atkal kļūtu par vienu no redzamākajiem Ziemeļeiropas kultūras norišu centriem. Vāgnera namam ir liela nozīme Latvijas un Vācijas vēsturē un kultūras dzīvē”.

Projekta iniciators Māris Gailis, Rīgas Riharda Vāgnera biedrības valdes priekšsēdētājs: “Vācijas Bundestāga ievērojamais finansiālais atbalsts ir brīnišķīgs signāls tam, ka Vāgnera teātris Rīgā atdzims!”

Zibakcija Vāgnera zāles nākotnei

Oktobra sākumā Vecrīgā notika Rīgas koru organizēta zibakcija, kuras uzdevums bija pievērst sabiedrība uzmanību Vāgnera zāles nākotnei un tās rekonstrukcijas ...

gallery icon