Alžīrietes Helifas pirmajā kārtā sakautā Itālijas boksere Karini beidzot izteikusies par piedzīvoto un ieskicē savu nākotni
foto: EPA/Scanpix
Angela Karini tikko zaudējusi savu olimpisko sapni.
Sporta zvaigznes

Alžīrietes Helifas pirmajā kārtā sakautā Itālijas boksere Karini beidzot izteikusies par piedzīvoto un ieskicē savu nākotni

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Itālijas olimpiskā boksere Angela Karini ir pārtraukusi klusēšanu sociālajos tīklos pēc pretrunīgās pirmās kārtas cīņas Parīzē pret nākamo čempioni alžīrieti Imani Helifu.

Alžīrietes Helifas pirmajā kārtā sakautā Itālijas ...

Helifa Parīzes olimpisko spēļu astotdaļfināla cīņā sieviešu boksā līdz 66 kilogramiem tika pie tehniskās uzvaras, jo Angela Karini pēc saņemtiem vairākiem spēcīgiem sitieniem nolēma cīņu neturpināt, turklāt izskanēja runas, ka bokserei varētu būt lauzts deguns. Vēl vairāk – Itālijas sportiste neatbildēja uz vairākkārtējiem alžīrietes centieniem atsveicināties no pretinieces.  

Pēc cīņas itāļu boksere uzrunāja plašsaziņas līdzekļus, sakot, ka viņa cīņu pārtrauca, baidoties par savu veselību, pēc tam, kad Helifa viņai bija trāpījusi spēcīgāko sitienu, kādu viņa jebkad jutusi. Šie komentāri sociālajos tīklos un dažādos citos medijos izraisīja asas debates par jau iepriekš izskanējušajām aizdomām par Alžīrijas sportistes dzimumu. Hormonu neatbilstības dēļ Helifa tika diskvalicēta pirms iepriekšējā gada pasaules čempionāta finālcīņas.

Vairāk nekā mēnesi pēc Parīzē notikušās Karini pārtraukusi klusēšanu sociālajos tīklos ar pavisam tēlainu ierakstu “Instagram” : “Bieži vien cilvēkam ir nepieciešams noslēgties sevī, lai meditētu un atrastu atbildes savā dvēselē. Jā, viņai ir nepieciešams izveidot vairogu, sava veida bruņas, kas pasargā mūs no ļaunuma, ko saņemam ikdienā. Šodien es paceļos, ar mieru un drosmi, raugoties nākotnē, pretī saviem jaunajiem mērķiem, ko es sasniegšu ar saviem spēkiem, kā to darīju vienmēr. Es pateicos visiem cilvēkiem, kas man ir bijuši tuvi, es pateicos savai ģimenei, kas mani atbalstīja un deva man to siltumu, kas šādos gadījumos kalpo un kļūst par jūsu aprūpi, bet galvenokārt es pateicos visiem tiem kritiķiem, kas būs spēka un izaugsmes punkts, no kura sākt no jauna. Tāpēc es vēlreiz ar smaidu raugos spogulī, uzpliķēju sev pa muguru un pievēršos nākotnei, lai ar mīlestību un mieru stātos visam pretī. Angela,” teikts Itālijas bokseris ierakstā, kas publicēts itāļu valodā.

Karini nav daudz komentējusi Parīzē notikušo, taču, redzot, cik daudz debašu izraisīja viņas rīcība un izteikumi uzreiz pēc cīņas, un kā tie ietekmēja Helifu, viņa nāca klajā ar paziņojumu, kurā atvainojās savai pretiniecei. “Visas šīs pretrunas mani sarūgtina, man ir žēl arī manas pretinieces. Ja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir teikusi, ka viņa drīkst cīnīties, es šo lēmumu cienu. Es vēlos atvainoties viņai un visiem pārējiem. Es biju dusmīga, jo manas olimpiskās spēles izkūpēja gaisā.”