"Kāpēc jums nav iebildumu pret to, ka vīrietis sit sievieti, lai jūs izklaidētu?" Rakstniece Dž. K. Roulinga kritizē olimpiskajās spēlēs redzēto
foto: Shutterstock
Slavenā rakstniece Dž.K. Roulinga.
Citi sporta veidi

"Kāpēc jums nav iebildumu pret to, ka vīrietis sit sievieti, lai jūs izklaidētu?" Rakstniece Dž. K. Roulinga kritizē olimpiskajās spēlēs redzēto

Sporta nodaļa

Jauns.lv

"Tas nav sports... paskaidrojiet, kāpēc jums nav iebildumu pret to, ka vīrietis sit sievieti, lai jūs izklaidētu?”, atsaucoties uz alžīrietes Imanes Helifas uzvaru Parīzes olimpisko spēļu boksa sacensībās, sacīja "Harija Potera" rakstniece Dž. K. Roulinga.

"Kāpēc jums nav iebildumu pret to, ka vīrietis sit...

Jau vēstīts, ka Angelas Karini Parīzes olimpisko spēļu boksa sacensības svara kategorijā līdz 66 kilogramiem ilga vien 46 sekundes, jo tieši tik bija nepieciešams viņas pretiniecei alžīrietei Imanei Helifai, lai tiktu pie uzvaras ar tehnisko nokautu, turklāt salaužot pretinieces degunu.

Jauns.lv jau vēstīja, ka sabiedrība pauda milzu neizpratni par Starptautiskās Olimpiskās komitejas lēmumu atļaut sacensībās piedalīties sportistei, kas dzimuma neatbilistības (paaugstināts hormonu līmenis) dēļ tika diskvalificēta pirms 2023. gada pasaules čempionāta finālcīņas. 

Sieviešu tiesības aktīviste Roulinga nosodīja olimpisko boksa maču kā "vīrieša publisku kautiņu pret sievieti izklaides nolūkos" pēc tam, kad boksere, kas reiz tika diskvalificēta par dzimuma testa neizturēšanu, piespieda izstāties savu pretinieci itālieti.

Pēc spēcīga sitiena pa seju Karini paziņoja tiesnesim, ka nav vairs gatava turpināt. Pēc cīņas, kad Alžīrijas pārstāve tika pasludināta par uzvarētāju, Karini nokrita uz ceļiem un nespēja valdīt asaras. Viņa arī vairākkārt savam trenerim teica: “Tas nav pareizi, tas nav pareizi!”

Populārā rakstniece neslēpa savu sašutumu par redzēto, sakot: "Tas nav sports. Sākot no huligāniskā krāpnieka sarkanā tērpā un beidzot ar organizatoriem, kas ļāva tam notikt, tas ir vīrietis, kas izmanto savu varu pār sievietēm.”

Tomēr Olimpiskās komitejas vadītāji ātri aizstāvēja Helifu, nosodot sabiedrības "agresiju" un "diskrimināciju".