"Labākā atbilde uz negācijām būs zelta medaļa!" Pretrunīgi vērtētā Alžīrijas boksere gatava cīnīties līdz galam
foto: AP/Scanpix
Imane Helifa.
Citi sporta veidi

"Labākā atbilde uz negācijām būs zelta medaļa!" Pretrunīgi vērtētā Alžīrijas boksere gatava cīnīties līdz galam

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Skandālā ierautā Alžīrijas sportiste Imane Helifa, kura olimpiskajās spēlēs vien 46 sekunžu laikā pieveica savu oponenti no Itālijas, aicinājusi sabiedrību "pārtraukt pret viņu vērstās negācijas".

"Labākā atbilde uz negācijām būs zelta medaļa!" Pr...

Olimpiskā boksere norāda, ka "naidpilno pārmetumu vilnis, ar ko viņa saskārusies saistībā ar sabiedrības locekļu nepareiziem priekšstatiem par viņas dzimumu, ir godu un cieņas aizskaroši".

“Es divas reizes nedēļā sazinos ar savu ģimeni, un ceru, ka viņus šis skandāls pārlieku dziļi neietekmēs. Mana ģimene par mani raizējas. Ja Dievs dos, šī krīze vainagosies ar zelta medaļu. Tā būtu labākā atbilde uz visām negācijām!" medijiem norādījusi sportiste. 

Helifa uzsver, ka viņa ir tiesīga piedalīties Olimpiādē, un to apstiprinājusi arī Olimpiskā komiteja. Tomēr uz jautājumu, vai viņai bez dopinga pārbaudēm karjeras laikā veiktas arī kādas citas pārbaudes, sportiste atbild, ka "nevēlas par to runāt".

Helifa pirmo cīņu Parīzē aizvadīja pagājušajā ceturtdienā ar uzvaru pār itālieti Andželu Karīni, kura cīņu pārtrauca jau pēc 46 sekundēm, bet otrdien gaidāma viņas cīņa pusfinālā. Pēc pagājušā gada diskvlifikācijas Alžīrijas Olimpiskā komiteja vēstīja, ka sportistes diskvalifikācija bija daļa no “sazvērestības”, lai atturētu viņus no zelta medaļas izcīnīšanas, un norādīja, ka augsts testosterona līmenis Helifai ir “medicīnisku iemeslu” pamatā.