foto: USA TODAY Sports via Reuters Con/Scanpix
"Izdari kaut piecus procentus no tā, ko viņš!" Nelabvēļi soctīklos šūmējas par Porziņģa misēkli ar Latvijas karogu. VIDEO
Sporta zvaigznes
2024. gada 19. jūnijs, 11:39

"Izdari kaut piecus procentus no tā, ko viņš!" Nelabvēļi soctīklos šūmējas par Porziņģa misēkli ar Latvijas karogu. VIDEO

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Vakar visa Latvija varēja just līdzi un no sirds priecāties par mūsu slavenākā basketbolista Kristapa Porziņģa vēsturisko sasniegumu - viņš kļuva par pirmo latvieti, kurš izcīnīja NBA čempiona titulu. Tomēr prieku un gandarījumu par mūsu tautieša milzīgo sasniegumu drīz vien aizēnoja kāds video, kurā Kristaps redzams ar Latvijas karogu. Fiksētie video kadri dažus sadusmoja.

Kāds soctīkla "X" lietotājs dalījies ar video, kurā redzams, ka Kristapam emociju uzplūdā no rokām izslīd Latvijas karodziņš.

Pie šī video pievienots visai skarbs komentārs: "Visi Porziņga apjūsmotāji var paskatīties, kur paliek Latvijas karogs", kā arī mirkļibirka - "džekam piedrāzt". To, ka šāds skats no malas nepatika vairākiem soctīkla lietotājiem liecina vairāki negatīvi komentāri. Taču daudzi sportistu aizstāvēja, norādot, lai kritizētāji pamēģina sasniegt kaut piecus procentus no tā, ko sasniedzis Kristaps.

Pēc uzvaras intervijā sporta žunālistam Reinim Ošeniekam Kristaps atzina, ka ļoti vēlas ar Latviju izcīnīt medaļas. "Vecīt, tici man, ja kāds grib spēlēt Latvijas izlasē, tas esmu es," intervijas noslēgumā ar smaidu sacīja čempions.

Jau vēstīts, ka finālsērijas piektajā mačā "Celtics" savā laukumā ar 106:88 (28:18, 39:28, 19:21, 20:21) pārspēja Dalasas "Mavericks", sērijā līdz četrām uzvarām tiekot pie panākuma ar 4-1. Bostonas komandai tas ir pirmais čempiontituls kopš 2008. gada. Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Kristapa labākais draugs komandā Džeilens Brauns, kurš pirms šīs sezonas tika pie visu laiku ienesīgākā līguma NBA vēsturē, ko daudzi uzskatīja par nepamatotu.

Bostonas komanda uzvarēja abās mājas spēlēs ar 107:89 un 105:98, kā arī viesos ar 106:99, bet sērijas ceturtajā spēlē Dalasā piedzīvoja sagrāvi, atzīstot "Mavericks" pārākumu ar 84:122. No 77 iepriekšējām finālsērijām visos 14 gadījumos vienība, kas sērijā panākusi 3-0, kļuvusi arī par čempioni.

Kristaps Porziņģis, spītējot kājas traumai, palīdz "Celtics" kļūt par NBA čempioniem

Kristaps Porziņģis ar Bostonas "Celtics" vienību izcīnījis NBA čempiontitulu, Porziņģim kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu.

gallery icon
38

"Celtics" ar 64 uzvarām 82 mačos bija pamatturnīra labākā komanda, bet izslēgšanas turnīrā pirmajās divās kārtās ar 4-1 pārspēja Maiami "Heat" un Klīvlendas "Cavaliers", savukārt Austrumu konferences finālā ar 4-0 uzveica Indiānas "Pacers". Dalasieši (50-32) bija piektie Rietumu konferencē, pirmās divas kārtas ar Losandželosas "Clippers" un Oklahomasitijas "Thunder" noslēdzot sešās spēlēs, bet konferences finālu ar Minesotas "Timberwolves" - piecās cīņās.

"Mavericks" komandai šis bija tikai trešais fināls, iepriekšējos divos cīnoties ar Maiami "Heat". 2006.gadā tā finālā zaudēja, bet 2011.gadā izcīnīja titulu. Pirms 13 gadiem par čempionu "Mavericks" rindās kļuva tagadējais komandas galvenais treneris Džeisons Kids, kurš tāpat kā "Celtics" stūrmanis Džo Mazulla, savas vienības finālā vada pirmo reizi. Iepriekšējās sezonas finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi izcīnīja NBA čempiontitulu. 

"Celtics" ar 18 čempiontituliem kļuvusi par NBA vistitulētāko vienību. Pirms tam Bostonas komanda dalīja titulētākās komandas godu ar 17 trofejas izcīnījušo Losandželosas "Lakers". Porziņģis kļuvis par ne vien pirmo Latvijas, bet visas Baltijas NBA čempionu. Formāli tituls ar Toronto "Raptors" 2019. gadā skaitās arī Jonam Valančūnam, tomēr sezonas otrajā pusē viņš jau bija Ņūorleānas "Pelicans" sastāvā.