foto: ekrānuzņēmums no video
Par slavena MMA cīkstoņa slepkavību Lietuvā tiesās Igaunijas pilsoni
Viens no savulaik labākajiem Lietuvas MMA cīkstoņiem Remigijs Morkevičs.
Sporta zvaigznes
2024. gada 17. jūnijs, 15:36

Par slavena MMA cīkstoņa slepkavību Lietuvā tiesās Igaunijas pilsoni

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Lietuvas tiesībsargājošās institūcijas ir pabeigušas pirmstiesas izmeklēšanu par jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstoņa Remigijs Morkeviča slepkavību 2016. gadā, un par to apsūdzēts Igaunijas pilsonis Imre Arakass, pirmdien paziņoja Lietuvas Ģenerālprokuratūra.

2016. gada 22. jūlija naktī Lietuvas policija sāka pirmstiesas izmeklēšanu par kādas personas, kas tiek identificēta kā G.Z., slepkavības mēģinājumu. Upuris tika sašauts no ieroča ar klusinātāju, tomēr, saņemot neatliekamo medicīnisko palīdzību, izdzīvoja.

Tā paša gada decembrī Kauņā pie savas mājas no automātiskā ieroča tika nošauts viens no tobrīd Lietuvas labākajiem MMA cīkstoņiem Morkevičs.

Izmeklēšanas laikā radās aizdomas, ka abus noziegumus pastrādājis Igaunijas pilsonis Arakass, kurš noziedzīgajā pasaulē ir pazīstams pasūtījuma slepkavību izpildītājs un iepriekš jau vairākkārt ir tiesāts.

Kauņas apgabaltiesas pārstāve Milda Krīze sacīja, ka Araksam pirmstiesas apcietinājums ir noteikts līdz 4. jūlijam.

Arakasu, kurš ir pazīstams tiesībsargājošajām institūcijām visā Eiropā, 2017. gadā aizturēja Īrijā par kāda labi zināma īru noziedzīgās pasaules darboņa slepkavības plānošanu. 2018. gada decembrī tiesa Īrijā bijušajam sporta cīkstonim Arakasam piesprieda sešu gadu cietumsodu pēc tam, kad viņš atzinās, ka bijis iesaistīts 2017. gada aprīlī Ziemeļīrijā notikušā noziedzīgās pasaules pārstāvja Džeimsa Getlija slepkavības plānošanā. Pēc cietumsoda izciešanas Īrijā Igaunijas pilsoni pērn janvārī izdeva tiesāšanai Lietuvā.

Kā informēja Lietuvas prokuratūrā, pēc nopratināšanas un izmeklēšanas pierādījumu saņemšanas Arakass atzina savu vainu abu noziegumu pastrādāšanā.

Lietuvā Arakass tiek apsūdzēts arī par slepkavību, šaujamieroču aprites noteikumu pārkāpumiem un sazvērestību saistībā ar 2015. gada 6. novembrī notikušo Deimanta Bugaviča, kas policijai bija zināms un iepriekš tiesāts, slepkavību. Kopumā par slepkavību apsūdzēti trīs Igaunijas pilsoņi. Arle Grabi un Hanss Ēriks Ehverts kopš 2018. gada atrodas apcietinājumā Lietuvā. Igaunijā Arakass ir piecas reizes notiesāts.

Policija pēc slepkavības apstiprināja, ka 34 gadus vecais Morkevičs tika nogalināts ar vairākiem šāvieniem. Savu karjeru Morkevičs sāka kikboksā un Taizemiešu boksā (muai tai), kļūstot arī par nacionālo čempionu, bet 2002. gadā viņš pievērsās MMA, kur noslēdza līgumu ar Japānas promouteriem ZST, bet 2005. gadā kļuva par šīs organizācijas čempionu. Sportistam jau iepriekš bija problēmas ar likumu - viņš bija sodīts par kādas sievietes piekaušanu, kā arī sabiedriskās kārtības pārkāpšanu.