foto: ekrānuzņēmums no video
Krievu MMA cīkstoni atrod mirušu vilciena kupejā; notikušā apstākļi ļoti aizdomīgi
Georgija Gogloeva nāves apstākļi ir ļoti aizdomīgi.
Sporta zvaigznes
2023. gada 17. janvāris, 14:50

Krievu MMA cīkstoni atrod mirušu vilciena kupejā; notikušā apstākļi ļoti aizdomīgi

Jauns.lv

Jauktās cīņas mākslas (MMA) krievu cīkstonis 25 gadus vecais Georgijs Gagloevs atrasts miris vilciena kupejā, vēsta Krievijas mediji, atsaucoties uz Dienvidosetijas drošību sargājošajām iestādēm.

Georgija Gagloeva mirstīgās atliekas tika atrastas vilcienā, kas devās no Maskavas uz Vladikaukāzu. Sākotnējā informācija liecina, ka sportista līķis tika atrasts viņa kupejā, vilcienam apstājoties Rostovā pie Donas.

“Telegram” kanālos sākotnējie nāves apstākļi tika minēti kā slepkavība. Cīkstonis esot nosmacēts ar spilvenu, ko varētu apliecināt arī “Telegram” kanālā “Baza” publicēts attēls. Vēl vairāk aizdomīgu sportista nāvi padara fakts, ka viņa tante Rimma Gagloeva jau gandrīz gadu ir bez vēsts pazudusi.

Ziemeļaukāzā labi pazīstamā un daudzu cienītā zīlniece esot pazudusi Čečenijā. Viņa esot nodarbojusies ar lāstu noņemšanu un viņas klientu lokā bija arī daudzas augsta ranga un ietekmīgas personas, ieskaitot kriminālās autoritātes. Šis gadījums izraisīja ļoti plašu rezonansi Ziemeļakaukāzā.

foto: @Vkontakte
Georgijs Gogloevs un viņa tante Rinna Gogloeva, kuras pazušana pagājušā gada februārī izraisīja milzu rezonansi.

Georgijs Gagloevs nebija gatavs samierināties ar tuvinieces pazušanu un aktīvi turpināja viņu meklēt. Visticamāk, šī iemesla dēļ viņš arī devās uz Vladikaukāzu. Tuvinieki uzskata, ka Rimma esot nogalināta, jo pirms viņas un palīgu mīklainās pazušanas, zīlniecei esot sekots, ieskaitot dienu, kad viņa pēdējo reizi bija publiski redzēta. Viņa lidostā iekāpa automašīnā, kas vēlāk tika atrasta tukša kādā degvielas uzpildes stacijā Ingušijas Republikā.

Tāpat Georgijs neesot pakautrējies uzrunāt Čečenijas vadoni Ramzanu Kadirovu, lai viņš palīdzot atrast pazudušo tanti. Visai drosmīgi, ņemot vērā, ka jau gadiem Kadirovs tiek vainots dažādu zīlnieku un burvju mīklainos pazušanas gadījumos.

Kā vēsta Krievijas sporta izdevums “Sport Express”, atsaucoties uz “Telegram” kontu 112, Gagloeva nāves apstākļi esot dabiski. Viņš esot miris no plaušu artērijas trombembolijas. Tāpat tiek ziņots cits vilciena maršruts: Maskava – Naļčika (kas gan ir pavisam tuvu Vladikaukāzai).

Gerogija Gagloeva profesionālā sportista karjera bija visai īsa un ne pārāk veiksmīga, jo viņš piedalījās vien četrās oficiālās MMA cīņās un četrās pop-MMA cīņās. Abās kategorijās bilance vienāda -  viena uzvara un trīs zaudējumi. Tomēr, kā vēsta “Sport Express” iepriekš viņš bijis Dienvidosetijas čempions brīvajā cīņā, kā arī izcīnījis starptautiskas godalgas tuvcīņā. Pirms MMA cīkstoņa karjeras sākuma viņš nonācis aiz restēm, ko pats nelaiķis savulaik skaidroja kā jaunības dullumu, bet pavadītais laiks aiz restēm viņu esot izmainījis.