foto: AFP/Scanpix
Ķīnas hokeja izlase nemaksā parādu par Latvijā izmantotajiem pakalpojumiem
Ķīnas hokeja izlase pasaules rangā pašlaik ieņem 26. vietu.
Hokejs
2024. gada 15. maijs, 13:57

Ķīnas hokeja izlase nemaksā parādu par Latvijā izmantotajiem pakalpojumiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Kurbads" hokeja halle ir vērsusies pēc palīdzības pie Ķīnas vēstniecības un Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF), lai saņemtu samaksu par 2023. gada aprīlī Ķīnas vīriešu hokeja izlasei sniegtajiem pakalpojumiem, trešdien teikts "Kurbads" hokeja halles vadības paziņojumā.

Parāda summa ir nepilni 12 000 eiro.

Tiek ziņots, ka 2023. gada aprīlī hokeja halle kalpoja par treniņu bāzi Ķīnas vīriešu hokeja izlasei pirms dalības 2023. gada pasaules hokeja čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīrā Tallinā.

Komandai ierodoties Rīgā, Ķīnas komandas vadība pasūtīja dažādus papildpakalpojumus, kas sākotnējā tāmē netika iekļauti, - papildu transfēra pakalpojumi, papildu žāvētavas, treneru istabas, papildu formas un aprīkojuma noma, ēdināšana, vārtsargu pakalpojumi komandas treniņiem un citi pakalpojumi. Tos pieprasīja Ķīnas izlases vadība, un to izmaksas tika saskaņotas ar Ķīnas izlases menedžeri Vladimiru Maksimovu.

Atklāta “Kurbads” ledus halle

Rumbulā, Lidlauka ielā 37 tika atklāta “Kurbads” ledus halle. Pasākuma noslēgumā tika aizvadīts veterānu paraugmačs un reizē arī Aleksandra Macijevska ...

gallery icon
43

Paziņojumā uzsvērts, ka pēc treniņnometnes beigām pieprasītie un sniegtie pakalpojumi netika apmaksāti. Ilgstošas sarakstes ar Maksimovu laikā halles vadība saņēma solījumus par rēķinu apmaksu, kā arī tika informēta, ka maksājumu veikšanai nepieciešamā informācija ir nodota Ķīnas hokeja federācijai, apmaksas kavējumus skaidrojot vienīgi ar sarežģītajām iekšējām procedūrām.

Šobrīd halles vadība ir vērsusies pēc palīdzības pie Ķīnas vēstniecības un IIHF, lai aktualizētu jautājumu par neveiktajiem maksājumiem.

IIHF padomes loceklis Viesturs Koziols aģentūrai LETA norādīja, ka IIHF situācijā neko nevar ietekmēt. "Tās ir attiecības starp vienu komercstruktūru un valsts izlasi. IIHF pat nevar nekā iesaistīties," viņš piebilda.

Ķīnas izlase 2023. gada pasaules hokeja čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīrā Tallinā izcīnīja trešo vietu, saglabājot vietu grupā. Tobrīd izlases galvenā trenera palīgs bija kādreizējais Latvijas izlases galvenais treneris Viktors Ignatjevs, kurš pagājušajā sezonā bija par Okupantu līgu dēvētajā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējošā Ķīnas kluba Pekinas "Kuņluņ Red Star" galvenais treneris.

Šogad Ķīnas hokejisti pirmās divīzijas B grupas turnīrā ierindojās ceturtajā vietā aiz Ukrainas, Lietuvas un Igaunijas, apsteidzot  Spāniju un Nīderlandi