foto: ZUMAPRESS.com
"Mēs neesam bēgļi un bezpajumtnieki!" Krievijas sporta propagandas vadone uzskata, ka Parīzē nevajadzētu startēt
Irina Vinera, kura ir Krievijas Fiziskās kultūras, sporta un veselīga dzīvesveida, komisijas priekšsēdētāja, Sanktpēterburgā notikušajā Āfrikas kongresā pārrunāja situāciju abos reģionos.
Citi sporta veidi
2023. gada 21. decembris, 13:27

"Mēs neesam bēgļi un bezpajumtnieki!" Krievijas sporta propagandas vadone uzskata, ka Parīzē nevajadzētu startēt

Jauns.lv

Krievijas mākslas vingrošanas federācijas vadītāja Irina Vinera propagandas raidījuma "Solovjovs Live" ēterā paudusi viedokli, ka Krievijas sportistiem nevajadzētu doties uz olimpiskajām spēlēm neitrālo atlētu statusā.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) 8. decembrī atļāva sportistiem no Krievijas piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs neitrālā statusā. Sākotnēji tika ziņots, ka spēlēm kvalificējušies astoņi krievi un trīs baltkrievi, bet pēc tam dati tika koriģēti - tagad tiek runāts par sešiem Krievijas un pieciem Baltkrievijas sportistiem.

Tajā pašā vēstījumā SOK uzsvēra, ka "olimpiskajās spēlēs netiks demonstrēts Krievijas un Baltkrievijas karogs, himna vai citi simboli" un "uz spēlēm netiks uzaicinātas Krievijas un Baltkrievijas valsts amatpersonas”.

Viena no Krievijas sporta propagandas redzamākajām personām Irina Vinera, pret kuru Ukrainā ir ieviestas sankcijas, paziņoja, ka Krievijas vingrotājas nekad vairs neuzstāsies bez karoga un himnas. Raidījumā "Solovjovs Live" viņa paziņoja: "Krievijas karogs un himna - piederība valstij, mēs neesam bēgļi vai bezpajumtnieki. Kā Krievija var uzstāties ar bēgļu komandu? Kādas olimpiskās spēles var būt bez valstu sacensībām? Vai mums vajadzētu rāpties uz ceļiem ar paceltām rokām? Mūsu sportisti saņems visu - titulus, balvas, automašīnas.

Vinera arī kritizēja tos sportistus, kuri nolēmuši mēģināt kvalificēties olimpiskajām spēlēm: "Krievijas Olimpiskajai komitejai un Sporta ministrijai vajadzētu izdarīt secinājumus. Viņiem būs jāmaksā par katru sportistu. Ja viņi to var, tad, lūdzu, ja viņi (sportisti) vēlas piedalīties un nekomunicēt ar žurnālistiem, būt bez līdzjutējiem un izstumtajiem – tā tad ir viņu izvēle."

Uzbekistānā dzimusī Irina Vinera tiek uzskatīta par vienu no visu laiku veiksmīgākajām mākslas vingrošanas trenerēm. Viņa sagatavojusi daudzas olimpiskās čempiones, ieskaitot Jevgēņiju Kanajevu, Alīnu Kabajevu un Jūliju Barsukovu. Viņa 2001. gadā kļuva par Krievijas izlases galveno treneri, bet 2008. gadā tika ievēlēta par Krievijas Ritmiskās vingrošanas federācijas prezidenti. Savukārt SOK 2015. gadā par izciliem sasniegumiem sportā apbalvoja Vineri ar Olimpisko ordeni.

Alīna Kabajeva publiskos pasākumos

Olimpiskā čempione mākslas vingrošanā Alīna Kabajeva dažādos pasākumos.

gallery icon

Vinera, kura 30 gadus bija precējusies ar miljardieri Ališeru Usmanovu, ir pietuvināta Krievijas politiskajai elitei - tieši viņa iepazīstinājusi Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ar olimpisko čempioni mākslas vingrošanā Alinu Kabajevu, kura, kā tiek uzskatīts, ir tuvas attiecības ar Putinu. Vineras uzraudzībā viņas vārdā nosauktajā sporta pilī Maskavā 22. februārī notika Krievijas armijas godināšanas pasākums, kurā turklāt piedalījās arī sportisti.

Sociālajos tīklos ir parādījušies videoieraksti, kuros redzams, kā trenere Irina Vinera vada parādes dalībniekus Irinas Vineras Vingrošanas pilī Maskavā. Video redzams, kā militāros tērpos tērpti vīrieši un sievietes maršē, skanot artilēristu maršam "Staļins deva pavēli", vēsta Ukrainas ziņu vietne “Tribuna”.

Putins Kremlī godina olimpiskos varoņus un nosvin daiļslidotājas Vaļijevas 16. dzimšanas dienu

26. aprīlī Kremlī notikusi Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās ar Pekinas olimpisko spēļu čempioniem. Tiesa, no 15 zelta medaļu ...

gallery icon

Usmanovs piekrita atkāpties no Starptautiskās Paukošanas federācijas prezidenta amata pēc Eiropas Savienības lēmuma piemērot viņam ekonomiskās sankcijas saistībā ar Krievijas militāro uzbrukumu Ukrainai. 69 gadus vecā uzņēmēja īpašumu vērtība, pēc "Forbes" datiem, sākumā pārsniedz 14 miljardus ASV dolāru. Pret viņu sankcijas noteikušas Lielbritānija un ASV.

Starptautiskā Vingrošanas federācija kopš pagājušā gada marta ir aizliegusi Krievijas vingrotājiem piedalīties sacensībās, reaģējot uz Krievijas uzsākto karu Ukrainā.