foto: Evija Trifanova/LETA
Latvijas čempionvienības treneris Aigars Cipruss neslēpj, ka prieks pārspēt Ābolu, Sējēju un Ankipānu
"Olimp"/"Venta 2002" un tās galvenais treneris Aigars Cipruss pēc triumfa Latvijas čempionātā.
Hokejs
2021. gada 15. aprīlis, 18:05

Latvijas čempionvienības treneris Aigars Cipruss neslēpj, ka prieks pārspēt Ābolu, Sējēju un Ankipānu

Jauns.lv / LETA

Pirms "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas "Olimp"/"Venta 2002" hokejisti bijuši ļoti motivēti un kārtīgi "nobrieduši" kļūt par šīs sezonas čempioniem, ceturtdien sarunā ar aģentūru LETA atklāja komandas galvenais treneris Aigars Cipruss.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka "Olimp"/"Venta 2002" otrdien "Inbox" hallē Piņķos ar 5:1 uzvarēja "Zemgali"/LLU, kas finālsērijā līdz četrām uzvarām zaudēja ar 0-4. Līdz ar to "Olimp"/"Venta 2002" hokejisti tika kronēti par šīs sezonas OHL čempioniem.

Komandas galvenais treneris Cipruss sarunā ar LETA atklāja, ka komanda pēc otrdienas svinībām jau lēnāk sāk atgriezties ikdienas gaitās.

Pirms finālsērijas tikai retais varēja paredzēt, ka abu komandu duelis noslēgsies jau četrās spēlēs. Cipruss norādīja, ka uzvaru ar minimālo spēļu skaitu palīdzējusi izcīnīt spēlētāju ārkārtīgi lielā motivācija. Tāpat "olimpieši" kārtīgi piestrādājuši pie aizsardzības darbībām.

"Ar komandu pirms sērijas daudz runājām par aizsardzību. Spēlētāji bija ļoti gatavi - nobrieduši," iekšējo klimatu klubā pirms finālsērijas raksturo Cipruss. "Nedomājām par to, cik spēles vajadzētu aizvadīt. Gājām uz priekšu no spēles uz spēli, cīnoties par uzvaru katrā mačā."

"Ļoti labi zinājām, cik uzvaras nepieciešamas, lai svinētu panākumu, tāpēc ātri centāmies aizmirst iepriekšējo spēli," piebilst treneris. "Spēlētāju pieredze un degsme parādīja, ka šajā finālsērijā mums pietika ar četrām spēlēm."

Cipruss neslēpa, ka uzvarēt četrās spēlēs noteikti palīdzējušas arī "Zemgale"/LLU vienības līderu - Rustama Begova, Kirila Tambijeva un Aleksandra Galkina - gūtās traumas. Arī "Olimp"/"Venta 2002" rindās neiztika bez traumām. Treneris norādīja, ka finālsērijas pēdējā spēlē daļēji atlabis no savainojuma laukumā devās Aleksandrs Jerofejevs, bet vēl vairākiem hokejistiem bijušas mikrotraumas un sasitumi, kas hokejā ir ierasta lieta.

Pirms OHL izslēgšanas spēlēm mediju vidē daudz tika runāts par četru komandu galvenajiem treneriem Arti Ābolu ("Zemgale"/LLU), Normundu Sējēju ("Liepāja"), Ģirtu Ankipānu ("Mogo"/LSPA) un pašu Ciprusu, kuri savulaik plecu pie pleca cīnījušies par vietu Latvijas izlasē. Gan Ābols, gan Ankipāns iepriekš sarunās ar Latvijas medijiem neslēpa, ka uzvara pret kādu no šī speciālista vadītajām komandām vienmēr ir īpaša. Šim apgalvojumam piekrita arī Cipruss.

"Vienu spēli no izslēgšanas spēlēm izcelt grūti. Katra spēle ir svarīga. Lai noteiktu toni, būtiski uzvarēt pirmo maču, bet par lūzuma punktu parasti sauc trešo spēli," "play-off" specifiku atklāj Cipruss. "Piemēram, uzvara ceturtajā, izšķirošajā, spēlē nāca visgrūtāk."

"Nemelošu, protams, ir patīkami viņus [Ābolu, Sējēju, Ankipānu] apspēlēt, bet svarīgākais ir komandas darbs, jo treneri tiešā mērā ir atkarīgi no viņu snieguma. Tāpēc vēlētos teikt paldies hokejistiem par ieguldīto darbu un demonstrēto attieksmi," uzsver Cipruss.

Par izslēgšanas turnīra vērtīgāko spēlētāju nosauca uzbrucēju Miķeli Rēdlihu, kurš sezonu sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo", bet pagājušā gada novembrī kopā ar Gintu Meiju tika atbrīvots. Rēdlihs deviņās izslēgšanas spēlēs izcēlās ar sešiem vārtiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm.

Kādu konkrētu spēlētāju Cipruss nevēlējās izcelt, paužot, ka lielisku sniegumu demonstrējuši visi hokejisti, jo teju ikvienam laukumā izdevies izpildīt trenera prasīto. Speciālists pauda gandarījumu par komandas sniegumu aizsardzībā, kas, viņaprāt, spēlējusi būtisku lomu čempiontitula izcīnīšanā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

5. aprīlī 37 hokejistu sastāvā treniņus uzsāka Latvijas izlases kandidāti. Cipruss norādīja, ka šajā sakarā ir runājis ar Ābolu, bet vēl nav zināmi to hokejistu uzvārdi, kuri no "Olimp"/"Venta 2002" komandas varētu tikt izsaukti uz valstsvienības treniņiem.

"Kad runāju ar Ābolu, viņš teica, ka treneru korpuss izvērtēs spēlētājus, bet pēc tam informēs kluba vadību par hokejistiem, kurus vēlētos redzēt izlasē. Kā komandas treneris izlasē, protams, gribētu redzēt pēc iespējas lielāku "Olimp"/"Venta 2002" spēlētāju skaitu. Gribētos, lai arī no vietējā čempionāta kādam hokejistam izdotos iekļūt izlases sastāvā," pauž bijušais valstsvienības spēlētājs.

Savukārt par Ciprusa nākotnes nodomiem vēl ir pāragri runāt. Treneris neslēpa, ka arī nākamsezon labprāt trenētu "Olimp"/"Venta 2002" vienību, taču par šo tematu vēl plānota apspriede ar kluba vadību. Tāpat, iespējams, sekos kādi piedāvājumi no citām komandām.

Rezultatīvākais spēlētājs izslēgšanas turnīrā bija pieredzējušais Miķelis Rēdlihs, kuram deviņās spēlēs seši vārti un sešas rezultatīvas piespēlēs, otrs rezultatīvākais ar pieciem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija viņa komandas biedrs Kirils Galoha, bet trešo vietu ar sešiem vārtiem un trim piespēlēm ieņēma "Zemgale"/LLU viens no uzbrukuma līderiem Frenks Razgals.

Pamatturnīrā uzvarēja "Zemgale"/LLU, kas 36 spēlēs izcīnīja 62 punktus, par sešiem apsteidzot pretiniekus finālā - "Olimp"/"Venta 2002".

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skola "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepāja".

Iepriekšējā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./2021.gada sezonā ir par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Iepriekšējā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.