Ārsti deva cerību, ka ļaunākais murgs ir aiz muguras, tomēr ne. Palīdzība ļoti vajadzīga 19 gadu vecajam Gabrielam no Ogres
foto: Facebook
Dzīvības loterija

Ārsti deva cerību, ka ļaunākais murgs ir aiz muguras, tomēr ne. Palīdzība ļoti vajadzīga 19 gadu vecajam Gabrielam no Ogres

Viktorija Popova

Jauns.lv

Gabriels ir 19 gadu jauns jaunietis no Ogres ar ļoti plašu sirdi, mīl dabu, dzīvniekus un visvairāk savus tuvākos. Jau divus gadus puisis cīnās ar ļaundabīgu audzēju – neiroblastomu. Gabrielam parakstītās zāles valsts diemžēl neapmaksā, summa ir patiešām liela, taču - kopā mēs to varam. Lūdzu, palīdzēsim!

Palīdzēt Gabrielam iespējams šeit: https://www.ziedot.lv/palidziba-gabrielam-mutoram-5090

Tā vietā, lai apgūtu iecerēto datortehniķa arodu, baudītu bezrūpīgu jaunieša dzīvi un kaltu nākotnes plānus, Gabriels cīnās ar ļoti smagām veselības problēmām. Neiroblastoma ir attīstījusies muguras vidusdaļā, saliecot jaunā puiša muguru un samazinot ķemeņa garumu par 6 centimetriem, radot stipras sāpes un kustību traucējumus līdz pat tam, ka pārvietošanās pa māju kļuva apgrūtinoša. Slimības dēļ Gabrielam diemžēl nācās pārtraukt mācības un sākt intensīvi ārstēties. Gabriels pārcieta 10 ķīmijterapijas un 20 staru terapijas, kā arī operāciju. Ārstēšana bija veiksmīga un deva cerību, ka audzējs ir uzveikts. Gabriels atkal varēja atsākt mācības. Kad likās, ka ļaunais murgs ir aiz muguras un sākusies normāla dzīve, audzējs atgiezās vēl agresīvāks, izplatoties pa visu krūškurvi un nospiežot kāju nervus. Lai nepiedzīvotu kāju paralīzi, tika veikta operācija, kas atbrīvoja nospiestos nervus. Operācija bija veiksmīga un Gabriels atkal var staigāt!

Taču cīņa ar audzēju jāturpina. Ārstu konsīlijs ir nozīmējis imūnterapiju ar Dinutuximab beta, kas slimību var apturēt, taču zāles nav valsts apmaksātas un ir ļoti dārgas. Viena deva maksā 88 880 eiro, to ievada 10 dienu laikā. Kopā nepieciešamas 5 šādas devas, kas jāievada ik pēc 35 dienām. Kopā nepieciešamā summa pusgada ārstēšanās kursam ir milzīga -  444 400 eiro! Taču šoks par zāļu izmaksām tā nav salauzis Gabriela vēlmi dzīvot un cīnīties, piepildīt savus sapņus, dzīvot kopā ar saviem tuvajiem, mīļajiem un nodzīvot dzīvi līdz sirmam vecumam.

foto: Facebook

Gabriels, viņa vecāki, brālis un māsa ļoti, ļoti lūdz līdzcilvēku palīdzību, ziedot, lai glābtu Gabriela dzīvību un piepildītu viņa sapņus! "Ļoti, ļoti lūdzam līdzcilvēku palīdzību, ziedot, lai glābtu mana brāļa Gabriela dzīvību un piepildītu viņa sapņus! Palīdzēsim! Gabriels vēl tik daudz ko vēlas redzēt sajust un piedzīvot! Palīdzēsim un ziedosim ārstēšanās kursam!" sociālajos tīklos lūdz viņa māsa Samanta.

Palīdzēt Gabrielam iespējams šeit: https://www.ziedot.lv/palidziba-gabrielam-mutoram-5090