Kā pareizi izvēlēties piemērotu magniju cilvēkiem, kas slikti panes karstu laiku?
foto: Publicitātes foto
Runā speciālists
2024. gada 31. maijā, 08:00

Kā pareizi izvēlēties piemērotu magniju cilvēkiem, kas slikti panes karstu laiku?

Sadarbības projekts

Kādi magnija veidi vajadzīgi nervu sistēmas un sirdsdarbības atbalstam karstajā laikā, skaidro farmaceite, uzņēmuma “Mani Vitamīni” vadītāja Anželika Kuzņecova.

Ja man prasītu, kādu vienu preparātu es ņemtu līdzi uz neapdzīvotu salu, es 100 % atbildētu – organisko magniju!

Organiskais magnijs man palīdz saglabāt nervu sistēmas izturību, sirds muskuļa pareizu darbību, kā arī palīdz labi justies karstajā laikā

Magnijs veicina nervu sistēmas izturību pret psihoemocionālo spriedzi un palīdz pareizi, mierīgi pieņemt lēmumus.

Magnijs nepieļauj muskuļu un asinsvadu spazmas sāpes sirdī, bronhu spazmas (astmas gadījumā), kā arī zarnu sieniņu un dzemdes spazmas.

Magnijs nodrošina stabilu sirds ritmu. Sirds un asinsvadu sieniņas satur daudz vairāk magnija nekā citi orgāni, tāpēc magnija trūkums ir sevišķi bīstams.

Magnijs aktivizē fermentus pareizai vielmaiņai un enerģijas iegūšanai no pārtikas produktiem.

Magnijs organiskā vai dabiskā formā nesatur: ĢMO, mākslīgas E  vielas, glutēnu, laktozi, cukuru, soju, raugu. Atbilst jaunākajiem nekaitīguma standartiem ISO, BRC. Piemērots arī vegāniem.

Es izmēģināju dažādas organiskā magnija formas, bet visvairāk man patīk šie četri varianti.

1

Magnija citrāts samazina akmeņu veidošanos nierēs un urīnpūslī (mazina urīnskābes kristalizāciju urīnā). Mazina aizcietējumus, atslābinot spazmētas zarnu sieniņas. Ieteicams cilvēkiem ar aizcietējumiem, podagru, paaugstinātu urīnskābi, kā arī grūtniecēm. MAGNESIUM CITRATE 200 mg NOVA VITAE

2

Magnijs 3 dabiskās formās (citrāts, malāts, no jūras ūdens) ieteicams cilvēkiem ar jutīgu kuņģi, otrā tipa cukura diabētu, aptaukošanos un enerģijas trūkumu. Regulē sirdsdarbību un normalizē asinsspiedienu, uzlabo enerģijas ražošanu un insulīna darbību. MAGNESIUM 500 mg PROVIFORM

3

Magnija taurāts ieteicams cilvēkiem ar paaugstinātu holesterīnu, aknu aptaukošanos, acu tīklenes problēmām. Taurīna lietošana kopā ar magniju nepieciešama, lai uzlabotu tīkleni, varētu labāk mācīties, koncentrēties, kā arī, lai kontrolētu dusmas un aizkaitināmību. MATTISSON VEGAN MAGNESIUM TAURAAT

4

Magnijs ar kāliju šķidrā formā ieteicams visiem, kas slikti panes karstu laiku, kam ir tūska kājās, bieži sāp mugura vai galva. Magnijs ar kāliju palīdz labāk justies karstajā laikā ceļojumā vai, strādājot dārzā. Es vienmēr ņemu līdzi MAGNEKAL ampulas, dodoties pie jūras, jo no karstuma varu noģībt.

MAGNEKAL ir viegli paņemt līdzi, jo ampulas ir izturīgas, ar ērtu korķīti. Reiz magnijs ar kāliju izglāba man dzīvību kalnos, kad sākās aizdusa un aritmija. Es izdzēru divas ampulas, un apmēram septiņu minūšu laikā mana pašsajūta uzlabojās, varēju aiziet līdz mašīnai. MAGNEKAL SANAS

Pēc statistikas datiem, puse cilvēku diemžēl mirst no sirds un asinsvadu sistēmas saslimšanām. Ļoti bieži šīs saslimšanas ir saistītas arī ar kālija un magnija deficītu organismā.

Kālijs darbojas sinerģiski ar magniju, tāpēc ir ļoti svarīgi šos minerālus izmantot kopā! Pat neliels pastāvīgs kālija un magnija deficīts organismā kļūst par iemeslu biežiem muskuļu krampjiem, izraisa kuņģa un zarnu trakta, kā arī sirds un asinsvadu sistēmas darbības traucējumus.

Magnijs nostiprina asinsvadus, muskuļus, nervu sistēmu, samazina asins recēšanu un trombu veidošanos. Ja organismā trūkst magnija, ir paaugstināts asinsspiediens, nervozitāte, saspringums, kļūst vājāki kauli.

Kālijs nepieciešams sirdij, muskuļiem, pareizam šķidruma balansam organismā. Nepietiekams kālija daudzums izraisa vispārējo nespēku un nogurumu, muskuļu vājumu, krampjus, vēdera uzpūšanos (aizcietējumus), sirds aritmiju, sirdsklauves, aizdusu vai elpceļu mazspēju. Kālija trūkums organismā var novest pie astmas vai cukura diabēta.

Papildus lietot magniju un kāliju ieteicams, ja ir:

  • grūti paciest karstu laiku, kā arī, ja jāstrādā saulē;
  • muskuļu spazmas vai krampji naktīs vai fiziskās slodzes laikā;
  • bezmiegs, nemierīgo kāju sindroms;
  • trauksmes izjūta, nemiers, uzbudināmība;
  • neregulārs sirds ritms, aritmija, paaugstināts asinsspiediens;
  • muskuļu vājums, muskuļu sāpes, sāpīgas vai aukstas plaukstas;
  • paaugstināta fiziskā un garīgā slodze, psihoemocionālā spriedze;
  • skābs urīns, podagra;
  • akmeņu veidošanās nierēs un urīnpūslī;
  • skāba siekalu reakcija, zobu bojāšanās, zobu jutīgums;
  • ja gatavojat ēdienu pēc fast food – ātrās ēdināšanas – metodes;
  • ja lielos daudzumos lietojat kafiju, gāzētus dzērienus (kolu u. c.), rafinēto cukuru, sāli;
  • ja pastāvīgi lietojat zāles (pretapaugļošanās līdzekļus, estrogēnu, beta blokatorus, angiotenzīna konvertējošā enzīma inhibitorus, sirds glikozīdus, prettuberkulozes medikamentus, antibiotikas, citostatiķus, urīndzenošus līdzekļus).

Iegadāties organiskā magnija produktus varat  www.manivitamini.lv

vai “Mani Vitamīni” ofisā darba dienās no pulksten 9.00 līdz 18.00.

 Rīga, Lāčplēša 14, 203. ofiss; domofons – 2.

Piegāde visā Latvijas teritorijā (arī laukos) divu darba dienu laikā.

Vairāk informācijas par produktiem pa tālr. +371 28353585

Uztura bagātinātāji neaizvieto pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu!