foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
“Strādāju ātrāk nekā viss nozarē.” Hosams Abu Meri atklāj lielākos pārsteigumus, kļūstot par veselības ministru
Veselības ministrs Hosams Abu Meri.
Runā speciālists
2024. gada 6. februāris, 13:52

“Strādāju ātrāk nekā viss nozarē.” Hosams Abu Meri atklāj lielākos pārsteigumus, kļūstot par veselības ministru

Jauns.lv

Viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, Veselības ministrs Hosams Abu Meri atklāj lielākos pārsteigumus savā jaunajā amatā, kurā pavadīti pirmie mēneši. “Jūtos, ka es tagad beidzot esmu ministrs,” teic Abu Meri, kuru nav pārsteigušas daudzās problēmas nozarē, taču viņš nav gaidījis, ka svarīgu jautājumu virzīšana aizņems tik daudz laika.

Raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei ministrs norāda, ka pēc četriem mēnešiem jaunajā amatā, beidzot jūtas kā ministrs. “No sākuma bija tāda neskaidra sajūta, jo es vienmēr biju ārsts un būšu ārsts, bet nekad nebiju iekšā tik dziļi un nekad nezināju, cik daudz lietu, ko vajag labot, uzlabot.” Viņš norāda, ka pārsteigumu nav sagādušas daudzās problēmas, kas eksistē nozarē, taču birokrātijas aparāts ir gana laiku paņemošs.

“Ir daudz lietas, ko vajag mainīt, lai tiešām būtu labāk Latvijas iedzīvotājiem, bet nav pārsteiguma – vienmēr dzirdējām par konkrētām problēmām. Vienkārši vajadzētu aktīvu darbību un ātri. Tas pārsteigums ir tas, ka es esmu ātrāks, – personīgi strādāju ātrāk nekā viss nozarē,” skaidro Abu Meri, “Ko tas nozīmē? Nozīmē, ka man kolēģi ministrijā saka: “Mēs nevaram tikt tev līdzi.” Es prasu daudz, un es paceļu daudz jautājumu.”

Viņš turpina: “Ministrijā nav kapacitātes, nav daudz cilvēku, kuri varētu visus tos jautājumus, smagos jautājumus, virzīt uz priekšu, un es dusmojos, kāpēc nevar ātri (tikt – aut.) uz priekšu, – jo nav laika, es uzskatu. Tas ir tas pārsteigums, ka tomēr ir kaut kādas lietas valsts pārvaldē un birokrātiskas lietas, kuras man traucē.” Ministrs piebilst, ka eksistē arī prasības, noteikumi, saskaņošanas laiki. “No vienas puses ir labas lietas, kas jāstāsta un jārunā, un otrā pusē – tik daudz bremzē,” rezumē Abu Meri.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.