Enerģija, rituāli un aizsardzība
Kristīne Brīnuma (publicitātes foto)
Dabasspēks
2023. gada 22. novembris, 11:27

Enerģija, rituāli un aizsardzība

Jauns.lv

Kristīne Brīnuma ir enerģētikas terapeite, pie kuras cilvēki nāk gan pēc palīdzības, gan pēc padoma un mierinājuma. Gados jaunākā dziedniece Latvijā, kā Kristīni dažkārt mēdz dēvēt, teic, ka viņas dzīvē ir trīs svarīgi uzvārdi: Brīnuma, kas ir dzimtas uzvārds, tad vīra un dzīves dotais uzvārds. No tēva, pazīstamā dziednieka Maira Brīnuma, Kristīne ir gan mācījusies, gan iedvesmojusies. 

Tēvs ir galvenais, kura ietekmē esmu veidojusies kā personība,” stāsta dziedniece. “Gadu gadiem, jau kopš bērnības, biju viņam līdzās, vēroju, kā viņš strādā. Tā bija reāla prakse kopā ar tēvu. Dziedināt – tā ir spēja ne tikai redzēt un sajust nezināmo, bet arī darīt. Dziedināšana ir process, nepietiek tikai ieraudzīt. Es nebiju tipisks bērns, mans skatījums uz dzīvi, problēmām un procesiem vienmēr ir bijis atšķirīgs. Vienmēr esmu visu uztvērusi un redzējusi dziļāk – tas ir dotums, kas vai nu ir, vai nav. Dzīves laikā nākušas klāt jaunas zināšanas, jaunas pieredzes un jaunas intereses, un šis kopums veido pamatu tam, ar ko es nodarbojos.”

Kristīnes darbā galvenais ir enerģētika. Viņa strādā ar cilvēka enerģētiskajiem punktiem, praktizē arī kā zīlniece. 

Viens no jūsu darbošanās aspektiem ir rūnas – gatavojat īpašas rūnu sveces. 

Rūnas ir mana darba pamatu pamats. Kārtis es izlieku, kad klients prasa, vai arī tad, kad vēlos apstiprinājumu savam redzējumam. Savukārt rūnas ir reāla prakse – kā darbība, kā pielietošana. Rūnas ir maģiski simboli ar spēcīgu enerģiju, un darbs ar rūnām ir rituāls process, kas norit starp divām enerģijām, manā gadījumā starp meistaru un klientu, jo 
cilvēks ar cilvēku sazinās ne tikai ar vārdiem un žestiem, bet arī ar enerģiju, un tas notiek diendienā. Rūnu maģija ir skandināvu dievu radīta, tā sastāv no divdesmit piecām rūnām, kas palīdz saņemt atbildes, apstiprina vai noliedz kādu konkrētu domu. Rūnu kopums veido formulu – rūnu rituālu. Rūnas es sāku mācīties jau tad, kad man bija gadi sešpadsmit. Katram cilvēkam ir kaut kas tāds, par ko viņš var sacīt – tas man ir ļoti tuvs, tas ir manējais, un man tādas ir rūnas. Es jūtu rūnu enerģētiku, es jūtu, cik tās ir spēcīgas! Ne velti daudziem cilvēkiem ir bail no rūnām. Bet rūnas – tā ir mana stihija! Un manas darbošanās pamatā ļoti svarīgas ir rūnu sveces, kuras man ir īpašas. Katra svece tiek apstrādāta ar individuāli radītu rūnu programmu, tā tiek iegrebta, un svecē tiek ielikta konkrēta enerģētika; rūnu sveces radīšana ir rituāls.

Ir sveces, kas darbojas kā attīrītājas, un sveces, kas paredzētas piepildījumam: labklājībai, veiksmei, naudai. Attīrīšanai domātajās svecēs rūnas tiek iegrebtas sarkanā krāsā, piepildīšanai – zelta tonī. Es gatavoju sveces gan konkrētam cilvēkam un vajadzībai, gan sveces, kuras var dedzināt mājās kā dizaina elementu un palaist telpā atbilstošo vispārīgo enerģiju, piemēram, labklājības vairošanai.

Ja runājam par labklājību, iesaku atcerēties – nauda mīl, ja to ciena, izmanto un virza. Naudai patīk spožums un pacilātība! Tur, kur valda slinkums, negatīvisms un neapmierinātība, tur nauda nenāks un nevairosies.

Pasaule pašlaik strauji mainās. Vai mainās arī problēmas, ar kādām klienti nāk pie jums?

Tās ir lietas, kas saistītas ar attiecībām: mīlestību, draudzību, komunikāciju. Piemēram, cilvēks nevar izveidot attiecības, nekādi nesanāk, vai arī nevar sadzīvot, attiecībās iejaukusies kāda trešā persona. Tālāk – bizness, nauda, darbs, projekti, veselība. Pēdējā laikā jūtami vairāk nekā agrāk pie manis nāk sevi pazaudējuši cilvēki, kuri nesaprot, ko viņi īsti grib, kurp iet, kas viņiem vispār ir vajadzīgs. Tomēr visizteiktākā tendence – cilvēki nāk meklēt aizsardzību. Aizsardzību pret ļauno aci, skaudību un dažādiem enerģētiskiem uzbrukumiem. Patlaban tā ir ļoti aktuāla problēma, jo cilvēkos dominē cīņa – par sevi, dzīvību, statusu, sevis pierādīšanu. Nāk ļoti daudz klientu. Piemēram, kāds sūdzas, ka kaimiņiene mūždien neliek mieru, un rezultātā nekas neiet, nesanāk, viss izjūk un tamlīdzīgi. Šo intensīvo cīņu veicina gan informatīvais lauks, gan kari, gan katra cilvēka iekšējās bailes par izdzīvošanu.

Kā ar to visu tikt galā? Tas ir ļoti individuāli. Es pieslēdzos konkrētam cilvēkam, es viņu redzu un lasu, palīdzu viņam sakārtoties. 

Vai redzat arī nākotni? Kā procesi varētu virzīties pie mums un pasaulē?

Man nepatīk skatīties ilgu periodu uz priekšu. Protams, es varu uztaisīt izlikumu, piemēram, gada griezumā, kurās jomās cilvēkam labāk ies, ko labāk darīt un nedarīt, kam vairāk pievērsties, taču tas viss var mainīties. Pareģošana ir vairāk ieteikums, nevis spriedums, ka noteikti būs tikai tā. Atnāk sieviete un jautā: “Vai es ar šo vīrieti būšu kopā turpmākos trīs gadus?” Bet pa šo laiku ļoti daudz kas var mainīties! Tas atkarīgs, ko cilvēks pats darīs, – vai viņš strādās pie šīm attiecībām, vai arī tikai turpinās to gaidīt no otra. Tas attiecas arī uz citām jomām.

Nākamais gads ir Zaļais Pūķis. Kas ir pūķis? Tas ir varas simbols, un varas pierādīšana nekur nepazudīs, tā kļūs tikai vēl izteiktāka. Nākamais gads būs citāds, bet ne vieglāks.

Vai nelīdzsvarotāku cilvēku tāds ne visai iepriecinošs paredzējums nevar iedzīt vēl lielākās bailēs?

Protams, es izvērtēju, kā to pateikt, lai klients neaizietu no manis sagrauts, tomēr es arī nevaru viņam melot un stāstīt, cik viss būs labi. Esmu diezgan tieša, negribu cilvēku sabiedēt, tomēr uzskatu, ka zināmai kārtībai ir jābūt, un secinājums ir šāds – vai nu cilvēks turpina būt tramīgs un baidīties, vai arī pieņem realitāti un sāk kārtot savu dzīvi.

Ļaudis ir ļoti dažādi. Ir tādi, kuriem vienkārši vajag parunāties, nepieciešams, lai viņa domu apstiprina vai kaut ko iesaka. Ir cilvēki, ar kuriem nav tik daudz runāšanas, cik konkrētas darbības. Tomēr visos gadījumos es stāstu, ka tā ir enerģētika, kas mums jākopj. Katram cilvēkam ir sava enerģija – tas ir pamatu pamats. Un tas, kā mēs par to rūpējamies, atspoguļojas mūsu dzīves gājumā. Ko tas nozīmē? Fiziski mēs taču mazgājamies, tīrām vidi un kārtojam māju. Tieši tāpat ir jārūpējas par savu enerģētiku! Tā sakrājas un piesārņojas – no katras nepatīkamākas vārdu pārmaiņas, strīda un nelāgas situācijas. Laika gaitā emocijas sakrājas, un cilvēks nesaprot, kāpēc viņam ir smagi un grūti. Reizēm saku – piekrāmē savu mugursomu pilnu ar ķieģeļiem un ej uz priekšu! Kā jūties? Tieši tāpat notiek, ja tu stiep līdzi piekabi ar savu smago sakrājušos enerģētiku.

Tīrīšanas tehnikas ir dažādas, katrs cilvēks var ieviest mazus rituāliņus arī savā ikdienā, piemēram, sāls vannas. Man ir klienti, kuriem savārdoju sāli ilgākam laikam, un viņi mājās to izmanto. Un savā darba kabinetā es vadu rūnu rituālus tieši enerģētiskajai attīrīšanai.

Kā sevi uzturēt līmenī? Svarīgākais ir nenolaist visu līdz pēdējai stadijai. Ir cilvēki, kuri paši sajūt brīdi, kad viņiem vajag atnākt un attīrīties. Uzturēt sevi līmenī – tas ir darbs ar sevi katru dienu un visu dzīvi.

Daudzi nemaz nesaprot, ko nozīmē darbs ar sevi un kāpēc tas vispār ir vajadzīgs.

Upura loma – tā ir ļoti izplatīta. Visi citi ir slikti, tikai ne es. Bet tas ir aplam! Katram ir jāsāk ar sevi. Un tas nozīmē vispirms ieklausīties sevī. Kad uzmācas negatīvas un depresīvas domas, apturam tās un nomainām ar afirmācijām – tās palīdz. Jāsit sev pa pirkstiem un jāmācās domāt gaiši. Ar laiku tas ietrenējas – solīti pa solītim. 

Enerģētikas terapeita uzdevums jau nav pataisīt kādu par citu cilvēku vai arī izdarīt visu viņa vietā, bet gan palīdzēt nonākt tādā stadijā, kad klients grib un spēj izdarīt pats. Iespējams, jātiek vaļā no kaut kā lieka, no blokiem, varbūt enerģētiskie punkti ir tik ļoti aizvērti, ka cilvēks vairs nespēj pilnvērtīgi funkcionēt, viņam trūkst dzīvības enerģijas. Tad terapeits nāk palīgā, attīra un iekustina enerģiju, līdz cilvēks pats spēj darboties. Jāsaprot un jāapzinās, ka viss, kas dzīvē ar mums notiek, ir mūsu pašu ieguldītais darbs, tā ir mūsu atbildība.

Dziedniece Krīstīne Brīnuma pieņem
gan klātienē, gan attālināti.
Tālr. 27272788.