foto: Publicitātes foto
Šodien svinam D vitamīna dienu. Vai tu zini sava bērna D3 vitamīna līmeni asinīs?
Publicitātes foto.
Esi vesels
2023. gada 2. novembris, 16:14

Šodien svinam D vitamīna dienu. Vai tu zini sava bērna D3 vitamīna līmeni asinīs?

Sadarbības projekts

Ieraudzīju savas draudzenes Facebook kontā pārpublicētu informāciju par Francijas veselības nozares speciālistu 2022. gada izskaņā veiktu pētījumu, kurā pierādīts, ka veseliem bērniem no dzimšanas līdz pat 18 gadu vecumam ik dienu nepieciešams uzņemt 400-800 SV vitamīna D3. Tas man lika aizdomāties, kad pēdējoreiz esmu devusi D3 vitamīnu saviem puikām – trīsgadniekam un piecgadniekam.

Aicinājums vecākiem rīkoties preventīvi un atcerēties par D3 vitamīna nepieciešamību mani uzrunāja. Materiālā bija uzsvērts, ka bērniem vecumā no 2 līdz 18 gadiem, lietojot D3 vitamīnu ikdienā, periodiski iesaka uzņemt lielāku devu (!) – 50 000 SV (starptautiskās vienības) reizi ceturksnī vai 80 000 – 100 000 SV divas reizes rudenī un ziemā. Savukārt, mazajiem līdz 2 gadu vecumam iesaka katru dienu uzņemt papildus D2 vai D3 vitamīnu. Īpaši tika rekomendēts izvēlēties tikai tādu D3 vitamīna produktu, kas ražots un reģistrēts licencētā farmācijas uzņēmumā.

Iepazīstoties ar šo informāciju, aizdomājos - es taču saviem puikām ik rītu dodu brokastu pārslas ar pienu, kas papildināts ar D3 vitamīnu. Vai tad ar to nepietiek? Zvanīju mūsu ģimenes ārstei, lai noskaidrotu, vai bērniem tiešām D3 vitamīns jāuzņem vēl papildus. Daktere atbildēja apstiprinoši, taču pie viena aizsūtīja manējos nodot asins analīzes, lai noskaidrotu, kāds puikām šobrīd ir kopējais D3 vitamīna līmenis asinīs. 

Biju pārsteigta, ka abiem tas bija zem normas – vecākajam 12 ng/ml, mazajam – 16 ng/ml. Bet optimāls līmenis būtu 45-55 ng/ml. Uz tādu ciparu cerēju arī es. 

Ģimenes ārste zināja teikt, ka SIA “Centrālā laboratorija” analīžu datu apkopojums par 2021. gadu liecina, ka 60 procentiem bērnu vecumā no 3 līdz 16 gadiem kopējais D vitamīna līmenis asinīs ir zem normas – mazāk nekā 30 ng/ml. 

Pastāstīju ģimenes ārstei par draudzenes profilā redzēto info grafiku, kur tiek rekomendēts vitamīnu D3 uzņemt kā monovitamīnu, nevis multivitamīnos, jo tajos tā uzsūkšanās spēja esot tikai 30-40 procenti. Tāpat bija ieteikums uzņemt to spreja formā, jo ir vairāki pētījumi, kas pierāda šīs formas efektivitāti. Ģimenes ārste apstiprināja, ka mikroemulsijas spreja formas D3 vitamīns tiešām ir ar pierādītu iedarbību un arī devas, kas minētas šajā pētījumā, izklausās pieņemamas ne tikai Francijā, bet arī Latvijā dzīvojošiem bērniem. Viņa ieteica izvēlēties LYLsunD3 KID, kas ir dabisks, lietošanā drošs un ērti uzņemams D3 vitamīns ar dabisku apelsīnu garšu un dabisku saldinātāju – ksilītu, kas savukārt kalpo mutes un zobu veselībai. Bērniem patikšot. 

Devos uz aptieku, kur farmaceite, uzklausījusi manu stāstu par zemo D vitamīna līmenis asinīs dēliem, viennozīmīgi norādīja uz LYLsunD3 KID. Šī produkta labvēlīgā iedarbība ir apstiprināta četros Latvijā veiktos zinātniskos pētījumos – tajos pierādīts, ka LYLsunD3 mikroemulsijas spreja formas D3 vitamīns ir drošs un spēj paaugstināt kopējo D vitamīna līmeni asinīs jau 30 dienu laikā par 132% un uzsūkšanās jaudā apmēram četras reizes pārspēj citus D vitamīna sprejus uz eļļas un ūdens bāzēm, līdz ar to pircēji ar šo produktu rezultātu sasniedz un atkārtoti iegādājās LYLsunD3.

foto: Publicitātes foto
Publicitātes foto.

Tāpat farmaceite man laipni pastāstīja arī to, ka LYLsunD3 KID tikai reizi dienā jāizsmidzina zem mēles vai vaiga iekšpusē, turklāt ar vienu tā iepakojumu pietiek līdz 125 lietošanas reizēm jeb četriem mēnešiem, kas nozīmē, ka tas ir arī cenas ziņā visizdevīgākais.

Kad farmaceite apjautājās, vai es zinu pati savu D vitamīna līmeni, nācās atzīt, ka nezinu gan, bet es nosolījos to pārbaudīt. Nododu viņas teikto arī jums: pat ja līmenis ir optimāls, arī pieaugušajiem ir jāseko līdzi D3 vitamīna uzturošās devas uzņemšanai ik dienas. Ja analīžu bilde būs tikpat skumja kā puikām, tad man jāizvēlās LYLsunD3 4000 SV. Bet, ja saule mani tomēr mīlējusi vairāk, tad ik dienu pietiks ar gardu D3 vitamīna spreja pūtienu zem mēles no LYLsunD3 2000SV. 

Tā nu mums rīta rutīna ir papildināta ar “pūšamiem” vitamīniem … Tik veselīgu “atkarību” bērnos radījis LYLsunD3 KID.

LYLsunD3 KID aptiekās un interneta aptiekās ar atlaidi līdz -35%. 

"Reklāmas raksts sadarbībā ar SIA Ozermedia"

"Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu".