Rudens bez bailēm no vīrusiem
Esi vesels
2023. gada 19. oktobris, 10:23

Rudens bez bailēm no vīrusiem

Sadarbības projekts

Šobrīd, kad ziņas par dažādiem jauniem, nezināmiem un bīstamiem vīrusiem sāk pārpludināt informatīvo telpu, ikviens no mums kaut reizi ir aizdomājies par to, kā stiprināt savu imunitāti un nepapildināt skaudro statistiku. Veiktie pētījumi ir parādījuši, ka dažu vitamīnu un minerālvielu trūkums var pasliktināt organisma spēju pretoties elpceļu vīrusu saslimšanām un būt saistīts ar augstāku iekaisuma līmeni organismā un ilgāku atveseļošanās periodu pēc slimībām. Kādi vitamīni un minerālvielas šajā sezonā mums noteikti jāuzņem, lai imunitāte turētos līmenī?

Internetā ir atrodami dažādi ieraksti par imūnsistēmas stiprināšanu un var izlasīt par simptomiem, kas liecina par vāju imunitāti: augsts stresa līmenis, kam seko veselības problēmas, bieža saaukstēšanās, vēdergraizes un citas zarnu trakta problēmas, dažādas infekcijas slimības, pastāvīga vājuma sajūta un nogurums… Zinātnieku pētījumi liecina, ka vājai imūnsistēmai ir arī vājas pretošanās spējas, piemēram, normālos apstākļos ir pieļaujams saslimt ar saaukstēšanos vidēji trīs reizes gadā, un organisms tiek ar to galā aptuveni nedēļas laikā, bet, ja saaukstēšanās notiek biežāk, organisma spējas cīnīties ar mikrobiem ir stipri samazinātas.

Turklāt, aptuveni 70 procenti imūnsistēmas atrodas gremošanas traktā un tur arī notiek galvenā cīņa ar infekcijām, bet nemitīgā cīņā “nogurušas” labās baktērijas un citi mikroorganismi nav labi palīgi.[1] Tāpat arī matu un nagu stāvoklis uzskatāmi signalizē gan par organisma kopējo stāvokli, gan vitamīnu un minerālvielu pietiekamību.

Nākamais jautājums – ko darīt? Pievērsties regulārai sportošanai? Vairāk elpot svaigu gaisu? Iemācīties nestresot? Tas viss prasa papildu laiku un ne vienmēr ir iespējams. Efektīvāks līdzeklis būtu uztura bagātinātāji, bet arī tie ir gana dažādi, lai cilvēks bez priekšzināšanām apjuktu. Pastudējot informāciju secinām, ka daļa šo līdzekļu ir paredzēti imūnsistēmas stimulēšanai, panākot strauju un jaudīgu reakciju, bet cita – tās lēnam un stabilam atbalstam. Tomēr, kā izvēlēties piemērotāko.

Ģimenes ārsti un speciālisti atgādina seno sakāmvārdu: “Kal ratus ziemā, ragavas – vasarā.” Tas ir, iesaka sākt domāt par ziemu jau tagad, kad visu vēl var paspēt lēnām un mierīgi. Pirmajā mirklī varot šķist, ka efektīvāks ir pirmais risinājums – strauja imunitātes stiprināšana. Tomēr izrādās, ka, pārspīlējot ar stimulēšanu, iespējams panākt gluži pretēju reakciju – ar šo “būstu” jeb trieciendevu organisma imūnsistēma tiek izsista no dabiskā līdzsvara un var saiet grīstē.

Piemēram, zinātniskajā žurnālā “Food Chemistry” publicētajā rakstā minēti nesen veikta pētījuma rezultāti apliecina, ka sagatavot organisma imūnsistēmu iespējamam apdraudējumam (iekaisumam, saslimšanai, infekcijai) vislabāk var palīdzēt imūnmodulatori – vielas, kas regulē imūnsistēmas reakciju uz apdraudējumu. Viss atkarīgs no homeostāzes – dzīvo organismu mehānisma, kas stabilizē arī imūnsistēmas darbību attiecībā pret mainīgo apkārtējo vidi. Organismu stiprina pastāvīga homeostāze visās funkcijās, piemēram, temperatūras un hormonu līdzsvara uzturēšanā, tāpat arī imūnsistēma ir veidota, lai saglabātu nemainīgu stāvokli, darbotos optimāli un efektīvi reaģētu uz saslimšanu.[2] Tikai vienmērīgi stipra imūnsistēma ir precīzi sagatavota darbībai.

Tiktāl skaidrs, tagad tikai jāatrod labākais līdzeklis. Publiskajos medijos pieejams raksts par imunitātes stiprinātāju – LYLimmunUP, ko iesaka Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece. Tā kā viņa pati ir praktizējoša ģimenes ārste, tad sacītais, visticamāk, balstās pieredzē ar pacientiem un ir uzticams.

LYLimmunUP piedāvā Latvijas farmācijas zīmols LYL love your life® un tas ir sinerģisks komplekss no 15 būtiskākajiem mikroelementiem, kuri gadsimtiem ilgi ir pazīstami ar savām spēcinošajām īpašībām augšējo elpceļu aizsardzībai, imunitātes spēcināšanai un vīrusu profilaksei. Turklāt komplekss radīts tieši Latvijas iedzīvotājiem, ņemot vērā šeit raksturīgās slimības un vīrusus, kā arī dzīvesveidu un klimata īpatnības.

Vienā kapsulā ietilpināti seši jaudīgi augu ekstrakti (ehinācijas, rozmarīna, liepziedu, melnā plūškoka augļu, aroniju un citronmētras), pieci imūnajai vitalitātei nepieciešamākie vitamīni (C, D3, A, B6 un B9) un četras nozīmīgas minerālvielas aminoskābju helātu formā – cinks, varš, selēns un dzelzs, kam zinātniskajos pētījumos ir konstatēta tieša saikne ar imūnsistēmas atbalstu –, kā arī citrusu bioflavonoīdi, kas apgādā organismu ar antioksidantiem un cīnās ar dažādiem vīrusiem. Šī mikroelementu supergrupas formula ir rūpīgi pārdomāta un iedarbīga – visi augu ekstrakti un bioflavonoīdi papildina cits citu, nevis darbojas atsevišķi no citiem. Tas padara LYLimmunUP par līdzīgu medikamentam – tik iedarbīgs tas ir!

LYLimmunUP esošās aminoskābju helātu molekulas ir ļoti mazas, tāpēc viegli nokļūst šūnās, kur pilnībā uzsūcas.[3] Pateicoties spēcinošajam aktīvo vielu kompleksam, šis līdzeklis ir vienīgais Latvijā, kura sastāvs ir piemērots gan ilgtermiņa profilaksei, gan ārstēšanai, – tieši tas, kas rudenī vajadzīgs!

LYLimmunUP pieejams aptiekās un interneta aptiekās ar atlaidi –20%.

Reklāmas raksts sadarbībā ar SIA Ozermedia.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu. 


[1] https://www.pennmedicine.org/updates/blogs/health-and-wellness/2020/march/weakened-immune-system

[2] https://www.wellmune.com/2021/03/11/boosting-vs-supporting-immune-system/

[3] https://lyl.eu/kopejai-imunitatei/lyl-immunup-immune-support-bioflavonoids-and-chelated-zinc/