Ēnu diena BENU Aptiekā pulcē plašu skolēnu skaitu
Esi vesels
2023. gada 6. aprīlis, 15:38

Ēnu diena BENU Aptiekā pulcē plašu skolēnu skaitu

Jauns.lv

5. aprīlī Latvijā norisinājās "Ēnu diena"! Ēnotājiem durvis vēra divdesmit divas BENU Aptiekas, uzņemot vairāk nekā 70 ēnas, kas apliecina augstu interesi par farmaceita profesiju un darba iespējām BENU Aptiekās.

BENU Aptiekas farmaceiti ēnas uzņēma dažādās Latvijas pilsētās, tajā skaitā Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Daugavpilī, Rēzeknē un citur. Farmaceiti iepazīstināja skolēnus ar farmaceita darbu aptiekā, pastāstīja par medikamentu uzglabāšanu, sniedza iespēju izmēģināt spēkus ārstu rokrakstu atšifrēšanā, parādīja gan parastās papīra receptes, gan elektroniskās receptes, kā arī nodemonstrēja asinsspiediena mērīšanu un iepazīstināja ar iespēju izgatavot zāles aptiekā.

BENU Aptiekas Pulkveža brieža ielā 33A, Rīgā vadītāja Oksana Gehtmane stāsta, ka jaunie ēnotāji izrādīja lielu interesi par farmāciju. Ēnotājiem īpaši interesanti bija mēģināt izlasīt receptēs ārsta rokrakstu un izbrīnu radīja tas, kā medikamenti ir sakārtoti un pakārtoti pa grupām. Oksana Gehtmane par farmaceita darbu saka: “Mūsu darbā galvenā ir vēlme palīdzēt cilvēkiem! Jauniešiem, kuri apsver domu kļūt par farmaceitiem, ir jābūt šādai vēlmei, tad visu var iemācīties un apgūt! Ir jāmīl cilvēki un tas, ko dari.”

Ikvienam, kas vēlas studēt farmāciju un apgūt farmaceita asistenta profesiju, ir iespēja pieteikties BENU Aptiekas apmaksātām studijām. Pēc konkursa atlases uzvarētājiem tiek nodrošinātas BENU Aptiekas finansētas studijas Rīgas 1. medicīnas koledžā vai Sarkanā Krusta medicīnas koledžā farmaceita asistenta specialitātē un garantēts apmaksāts darbs BENU Aptieku tīklā gan studiju laikā, gan pēc to veiksmīgas pabeigšanas, kā arī veselības apdrošināšana. Savukārt ārpus Rīgas dzīvojošiem studentiem tiek nodrošināta apmaksāta dienesta viesnīca. Mācības šī konkursa ietvaros tiek uzsāktas septembrī, un to plānotais ilgums ir 2,5 gadi.

Šī ir lieliska iespēja, ja vēlies kļūt par farmaceita asistentu! Vairāk par pieteikšanos apmaksātām studijām, kā arī prakses un darba iespējām uzzini BENU Aptiekas mājaslapā.

Raksts tapis sadarbībā ar BENU Aptieka.