foto: LETA
Mainījusies sabiedrības attieksme pret vakcinācijas nepieciešamību, pauž "Veselības centru apvienība"
Ilustratīvs foto
Esi vesels
2022. gada 16. septembris, 18:07

Mainījusies sabiedrības attieksme pret vakcinācijas nepieciešamību, pauž "Veselības centru apvienība"

Jauns.lv / LETA

Palielinātais pieprasījums pēc Covid-19 vakcīnas liecina par attieksmes maiņu sabiedrībā pret savu veselību un vakcinācijas nepieciešamību, norāda "Veselības centru apvienības" (VCA) valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa norāda, ka centra iestādēs ir pieejama pielāgotās Covid-19 vakcīnas, kurā dažādu omikrona paveidu neitralizējošo antivielu līmenis ir augstāks un kura ir izveidota tā, lai efektīvāk pasargātu no saslimšanas ar Covid-19.

"VCA novērotais straujais pakalpojuma pieprasījums ļauj secināt, ka sabiedrībā ir mainījusies attieksme pret Covid-19 vakcināciju. Tagad izvēle vakcinēties un iegūt iespēju nesaslimt vai izslimot daudz vieglākā formā ir iedzīvotāju ziņā. Izvēles brīvprātība stimulē labāku rezultātu," pauž Lapiņa.

VCA vadītāja norāda, ka iedzīvotājiem ir iespēja konsultēties ar savu ģimenes ārstu un hronisku slimību pacientiem - ar savu ārstējošo ārstu, lai pieņemtu lēmumu attiecībā uz vakcinēšanos. Viņa aicina ņemt vērā arī to, kā noritējušas iepriekšējās vakcinācijas reizes, kāds ir veselības stāvoklis.

"Noslodze vakcinācijas kabinetos pašlaik ir strauji pieaugoša un, palielinoties saslimstībai, prognozējam lielāku klientu pieplūdumu. Redzams, ka saslimstības kumulatīvais rādītājs Latvijā pakāpeniski palielinās, tādēļ aicinām iedzīvotājus savlaicīgi vakcinēties, lai pasargātu sevi no smagas saslimšanas ar Covid-19, kā arī, lai vēlāk nevajadzētu gaidīt rindā," norāda Lapiņa.

Vakcināciju pret Covid-19 ir iespējams apvienot ar vakcināciju pret sezonālo gripu. "Būtiski, ka pārslimošana vakcīnas devai netiek pielīdzināta un arī šiem iedzīvotājiem ir ieteicams vakcinēties," pauž VCA vadītāja.

Pieteikties vakcinācijai pret Covid-19 VCA medicīnas centros iespējams, zvanot pa telefonu 8828 vai elektroniski "epoliklinika.lv" un "manavakcina.lv".

Kā ziņots, no 12.septembra ģimenes ārstu praksēs un vakcinācijas kabinetos pieejamas pielāgotās vakcīnas pret Covid-19.

Latvija saņēmusi 230 400 "Pfizer" pielāgotās vakcīnas pret Covid-19 un 43 200 "Moderna" pielāgotās vakcīnas, aģentūru LETA informēja Nacionālajā veselības dienestā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās