Sāpju nomocītai skolotājai no laukiem trūkst naudas gūžu operācijai
Kampaņas organizatori sola, ka par saņemtajiem ziedojumiem tiks apmaksāti nepieciešamie rēķini un vēlāk tiks publicētas atskaites. Sīkāka informācija, vēršoties pie biedrības „Labdarības lapa Snowflake” pārstāves Ingas Karlinskas pa telefonu: 28660012.
Esi vesels
2016. gada 5. decembris, 06:45

Sāpju nomocītai skolotājai no laukiem trūkst naudas gūžu operācijai

Jauns.lv

Smaga situācija piemeklējusi Vērēmu pagasta Makašānu amatu vidusskolas skolotāju Inetu Litinsku (46). Šobrīd izpalīdzīgajai un atsaucīgajai sievietei nepieciešams līdzcilvēku atbalsts – viņai steidzami jāveic abu gūžu locītavu endoprotezēšana, taču ģimene nepieciešamo naudu - gandrīz 6000 eiro - saviem spēkiem savākt nespēj.

„Ineta ir ne tikai ļoti laba skolotāja, bet arī brīnišķīgs, nesavtīgs cilvēks. Viņa vienmēr ir palīdzējusi un rūpējusies vispirms par citiem – ģimeni, kolēģiem, skolēniem, saviem kaimiņiem. Taču šobrīd palīdzība ir nepieciešama viņai pašai. Abu gūžu locītavu endoprotezēšana ir neatliekama un maksā 5940 eiro. Tā ir milzīga summa vienkāršai skolotājai, kurai turklāt vienai jārūpējas par bērniem, no kuriem divi vēl turpina mācības,” par sievieti ziņo viņas paziņas.

Lai gan Ineta šobrīd pārvietojas uz kruķiem un cieš sāpes, viņa tomēr spēj saglabāt sev raksturīgo optimismu. „Redzot, kā viņa drosmīgi cīnās, rodas vēlme palīdzēt šim labajam cilvēkam,” lūdzot sabiedrības atbalstu grūtajā brīdī, portālam Kasjauns.lv raksta skolotājas draugi.

Inetai pirms vairākiem gadiem nomiris vīrs

Inetas dzīvi pirms vairākiem gadiem satricināja vīra nāve. Atsaucīgā skolotāja viena rūpējās par saviem trim bērniem. Jaunākajam šobrīd ir vien 14 gadi. Visu šo laiku viņa strādā skolā.

„Diemžēl šī gada septembrī Inetai tika diagnosticēts strauji progresējošs osteoartrīts, un Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas ārstu konsīlija slēdziens bija viennozīmīgs – nepieciešama steidzama operācija,” par Inetu vēstulē labdarības organizācijai "Snowflakes" stāsta kāda slimās sievietes paziņa no Kārsavas vārdā Mārīte.

Rinda uz valsts apmaksātu operāciju pārsniedz 10 000 pacientu

„Diemžēl, kā liecina Nacionālās veselības dienesta informācija, uz lielo locītavu endoprotezēšanu par valsts līdzekļiem gaida vairāki desmiti tūkstošu pacientu, bet reāli finansējums ik gadu tiek piešķirts tikai pāris tūkstošiem operāciju, tādēļ Inetai vienīgā iespēja atgūt veselību, pilnvērtīgas pārvietošanās spējas un vairs nemocīties sāpēs, ir pašai apmaksāt endoprotezēšanu,” skaidro biedrībā.

„Ineta nekad nav lūgusi nevienam palīdzību, taču šoreiz vēlamies aicināt sagādāt Inetai tik nepieciešamo dāvanu Ziemassvētkos. To bērnu vārdā, kurai allaž dzīvespriecīgā skolotāja devusi tālākajai dzīvei nepieciešamās zināšanas, un visu to cilvēku vārdā, kuriem Ineta palīdzējusi, lūdzam sniegt atbalstu viņai,” lūdz draugi.

Palīdzēt sāpju nomocītajai skolotājai Inetai var, ziedojot ar norādi „Ineta Litinska” uz:

Biedrība „Labdarības lapa Snowflake” Reģ.nr.: 40008234435

Banka: AS SEB Banka

Konts: LV88UNLA0050023989404a

Vai arī:

PAYPAL: snowflakechildren@gmail.com

Ziedojumu tālrunis: 90006180 (Maksa par zvanu EUR 1.42) 90006776 (maksa par zvanu EUR 7.11)


Kasjauns.lv/Foto: Inetas Litinskas personīgais arhīvs