Austris rāda "viss OK!" un notiesā ārsta piedāvāto pēcoperācijas saldējumu. VIDEO
„Paldies visiem par atbalstu! Cīņa turpinās, nav viegli, bet ticam, ka viss būs labi," ziņo Austra mamma. Nedēļas nogalē Austri pēkšņi skārušas pēcoperācijas komplikācijas – puisim sākusies asiņošana kuņģī. Nu viss ir atkal labi.
Dzīvības loterija
2016. gada 5. decembris, 18:58

Austris rāda "viss OK!" un notiesā ārsta piedāvāto pēcoperācijas saldējumu. VIDEO

Jauns.lv

Iecavnieks Austris Augusts (25), kurš cieta no retas, smagas aknu slimības, nu atgūstas pēc aknu transplantācijas, kas puisim veikta Tartu slimnīcā Igaunijā. Austra atlabšanas ceļš gan vēl nav galā, turklāt pēc operācijas bijuši arī ievērojami sarežģījumi. Lai arī Austris ievēro gultas režīmu, viņš jau paguvis sasveicināties ar mājiniekiem.

Pārcietis asiņošanu kuņģī

Lai arī Igaunijas ārsti apliecinājuši, ka aknu pārstādīšana aizritējusi veiksmīgi un pavisam drīz puiša "Youtube" profilā parādījies pirmais video, kurā puisis ir pamoties un rāda, ka jūtas labi, 3.decembrī reliģiskā biedrība Latvijas „Lūgšanu tīkls”, atsaucoties uz Austra mātes Ilzes rakstīto, izplatīja satraucošu ziņu par to, Austrim kuņģī konstatēta asiņošana un tiek veikta asins pārliešana.

 „Dārgie draugi! Brāļi un māsas Kristū! Lūdzam lūgt par Austri Augustu. Lūgšanām ir spēks! Dievam nekas nav neiespējams! Nezaudēsim ticību! Lūgsim arī par Austra vecākiem - mammu Ilzi un tēti Māri,” vēstīja biedrības vadītāja Artūra Rižeščonoka ieraksts feisbukā.

Austris jau spēj patstāvīgi ēst

Jau nākamajā dienā, svētdien pl. 12:30 biedrības „Latvijas Lūgšanu Tīkls” vadītājs informēja, ka Austris pēkšņās komplikācijas ir pārcietis un patlaban turpina atgūties. Labās ziņas apstiprināja arī Austra mamma: „Paldies visiem par atbalstu! Cīņa turpinās, nav viegli, bet ticam, ka viss būs labi!”

Ap to laiku arī pats Austris spēja nodemonstrēt, ka pamazām atgūst spēkus – savā "Youtube" kanālā puisis augšupielādējis video, kurā patstāvīgi notiesā ārsta piedāvātu saldējumu:

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmumi no video