foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video
Uz svarīgu izmeklējumu rindā 3000 cilvēku! Rīdziniece netiek pie ilgi gaidītas procedūras, jo nokavē pāris minūtes
Rīdziniece Jeļena.
Esi vesels
2022. gada 7. aprīlis, 10:06

Uz svarīgu izmeklējumu rindā 3000 cilvēku! Rīdziniece netiek pie ilgi gaidītas procedūras, jo nokavē pāris minūtes

Jauns.lv

Rīdziniecei Jeļenai uz veselībai ļoti svarīgu procedūru slimnīcas rindā nācies gaidīt gandrīz pusgadu. Pienākot viņas kārtai, neparedzētas aizkavēšanās dēļ pieraksts uz izmeklējumu atcelts, vēsta TV3 raidījums “Bez Tabu”.

Jeļena savu kārtu uz izmeklējumu nokavējusi vien 7 minūtes, jo iekļuvusi sastrēgumā, kuru izraisījusi avārija. 

“Mani pierakstīja uz sirds magnētisko rezonansi – tā ir ļoti reta procedūra Latvijā, kā man stāstīja, tikai Stradiņa slimnīcā. Es mēģināju pierakstīties uz izmeklējumu kopš novembra, tad man teica, ka ir aizņemts. Decembrī mani ielika rindā, teica, ka rindā jāgaida no trim līdz sešiem mēnešiem, rindā gaidot 3000 cilvēku. Mani pierakstīja uz 9. martu plkst. 9.30,” raidījumam stāsta rīdziniece. 

Saslimšana ar Covid-19 atstājusi sliktu pašsajūtu arī uz Jeļenu, ticot, ka slimnīcas darbinieki to ņems vērā, tomēr nekā – slimnīcas reģistratūrā kategoriski atsakās pieņemt sievieti, aizbildinoties ar ārsta principialitāti!

“Es mēģināju sarunāt piezvanīt ārstam, viņi man atbildēja, ka nezvanīs tāpēc, ka ārsts nepieņem, ja pacients nokavē pat vienu minūti, kaut arī atbraucis, piemēram, no Ventspils, vienalga. Nespēju noticēt, ka septiņu minūšu kavēšanās dēļ nevar pieņemt,” šokēta ir Jeļena. 

Sarunā ar ārstu kompromisu neizdodas rast, kaut arī sieviete gatava gaidīt tik, cik nepieciešams! Jāņem vērā atšķirības, ja cilvēks dodas vizītē pie ārsta vai vizītē uz izmeklējumu, tādējādi prasot ilgāku laiku reģistrācijā!

Vairāk skaties TV3 sižetā -