foto: ZUMAPRESS.com
Visticamāk, būs jāveic ikgadēja vakcinācija pret Covid-19 vēl vairākus gadus, norāda "Pfizer" izpilddirektors
Farmācijas uzņēmuma "Pfizer" izpilddirektors un priekšsēdētājs Alberts Burla.
Runā speciālists
2021. gada 2. decembris, 16:21

Visticamāk, būs jāveic ikgadēja vakcinācija pret Covid-19 vēl vairākus gadus, norāda "Pfizer" izpilddirektors

Jauns.lv

Farmācijas uzņēmuma "Pfizer" izpilddirektors un priekšsēdētājs Alberts Burla norādījis, ka, visticamāk, cilvēkiem vēl vairākus gadus būs jāveic ikgadēja vakcinācija pret Covid-19, vēsta BBC.

Burla norādījis, ka, viņaprāt, tas būtu nepieciešams, lai uzturētu "ļoti augstu aizsardzības līmeni".

Viņš skaidroja, ka uzņēmums jau tagad strādājot, lai izveidotu pielāgotu vakcīnu pret jauno omikrona variantu, kas atklāts Dienvidāfrikā. Pielāgotās vakcīnas varētu būt gatavas 100 dienu laikā.

Kā norādīja Burla, vakcīnas ir palīdzējušas glābt miljoniem dzīvību pandēmijas laikā, un bez tām "mūsu sabiedrības pamatstruktūra būtu apdraudēta".

Uzrunājot tos, kas baidās vakcinēties, viņš aicināja atcerēties, ka vienīgā cilvēku emocija, kas ir spēcīgāka par bailēm, ir mīlestība. "Es vienmēr izmantoju šo argumentu, jo lēmums vakcinēties aizsargās ne tikai jūsu veselību, bet arī citu cilvēku veselību, tostarp to cilvēku veselību, kurus jūs mīlat visvairāk, jo viņi ir tie, ar kuriem jūs mijiedarbojaties."

"Pfizer" šogad plāno saražot trīs miljardus vakcīnu devu, bet nākamajā gadā - četrus miljardus. "Pfizer" tuvākajā laikā plāno pielāgot vakcīnas, lai tās ledusskapī varētu uzglabāt trīs mēnešus.

Uzņēmums izgatavojis arī zāles "Paxlovid", kas izmēģinājumos uzrādījis pozitīvu tendenci, samazinot hospitalizāciju un nāves gadījumu skaitu par teju 90%.