2021. gada 24. septembris, 11:48

Tas nav Covid-19, bet ļaudis pasaulē sūdzas par sliktāko saaukstēšanos, kāda piedzīvota

Jauns.lv

Cilvēki sākuši sūdzēties par smagāko saaukstēšanos, kādu jebkad piedzīvojuši. Uztaisot Covid-19 testu, tiek gūta negatīva atbilde.

Kā vēsta "Independent", 24 gadus vecā Rebeka Londona piedzīvojusi sava mūža sliktāko saaukstēšanos. "Nekas tāds nebija piedzīvots. Naktī pamodos klepojot, nemitīgi tecēja deguns un jutos tik nogurusi," atminas Londona.

Ņemot vērā īpaši slikto pašsajūtu, viņa Covid-19 testu veica atkārtoti, bet inficēšanās ar vīrusu neapstiprinājās.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" lasāmi vairāki citi līdzīgi ieraksti.

Kā raksta vietnes lietotāja Luīze Robinsone, arī viņa piedzīvojusi vissliktāko saaukstēšanos. "Šī ir vissliktākā saaukstēšanās, kāda man bijusi. Es jūtos it kā būtu notriekta ar autobusu."

Tikmēr arī Olivers Rolls teic, ka saslimis ar "ne Covid-19" infekciju. "Nopietni...Vēl kādu ir skārusi šī ne-Covid-19 infekcija? Ir pagājušas divas nedēļas un esmu tā nomocījies. Nekad agrāk neesmu bijis tik slims."

Arī citi vietnes lietotāji dalās līdzīgā pieredzē. "Diezgan līdzīgi. Noteikti sliktākā saaukstēšanās, ko varu atminēties," raksta vēl kāds "Twitter" lietotājs, norādot, ka ilgi mocījies arī ar aizkritušām ausīm.

Londonas ģimenes ārste Filipa Kaija BBC apstiprina, ka pēdējā laikā palielinājusies saslimstība ar klepu, iesnām. "Skaitļi ir tik lieli, kā citkārt ziemā. Tas skaidrojams ar ierobežojumu mīkstināšanu," norāda Kaija, skaidrojot, ka cilvēki atkal mijiedarbojas viens ar otru. Pēdējo 18 mēnešu laikā ļaudis bija atraduši no tā. "Lokdauna laikā mēs redzējām, ka samazinās citu [ne-Covid] infekciju skaits. Mēs domājam, ka tas galvenokārt bija saistīts ar tikšanās ierobežojumiem."