Esi vesels
2021. gada 16. septembris, 14:25

Nikijas Mināžas tvīts par "gadījumu ar vakcinēto brālēna draugu" sadusmo veselības ekspertus

Jauns.lv / LETA

Amerikāņu repere Nikija Mināža savā "Twitter" kontā paziņojusi, ka viņas brālēns atteicies no Covid-19 vakcīnas tāpēc, ka viņa draugu tā ir padarījusi impotentu, raksta BBC. Šie reperes apgalvojumi sadusmojuši veselības ekspertus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Trinidādas un Tobāgo veselības ministrs Terenss Dejalsings paziņojis, ka šis slavenības "nepatiesais ieraksts" ir laupījis viņa vadītajam departamentam laiku.

Mināža apgalvo, ka viņas brālēns Trinidādā atteicies no Covid-19 vakcīnas, jo viņa draugam pēc potes saņemšanas "pietūkuši sēklinieki" un viņš "palicis impotents". Pēc notikušā draudzene, kuru viņš grasījies precēt, viņu pametusi.

Veselības eksperti norāda, ka šādi apgalvojumi ir ļoti neapdomīgi, jo izplata dezinformāciju. Mināžai "Twitter" seko 22 miljoni lietotāju.

Dejalsings norādīja, ka viņa departaments nav fiksējis nevienu reģistrētu gadījumu, kad vakcīnas dēļ kādam būtu pietūkuši sēklinieki. Šāds gadījums nav reģistrēts ne Trinidadā un Tobāgo, ne "jebkur citur pasaulē".

Viņš ar kolēģiem visu otrdienu meklējis apstiprinājumu Mināžas apgalvojumiem, bet bez rezultāta.

"Diemžēl mēs vakar izšķērdējām tik daudz laika, pētot šo nepatieso apgalvojumu," viņš trešdien teica.

Repere Nikija Mināža

gallery icon
67

Reperes ierakstu nokritizēja arī Anglijas galvenais medicīnas padomnieks Kriss Vitijs, kurš sacīja, ka Mināžai par pastrādāto vajadzētu nokaunēties. "Pastāv vairāki mīti, kas lidinās apkārt, daži no tiem ir vienkārši smieklīgi, un daži ir nepārprotami radīti, lai tikai iebiedētu," viņš sacīja. "Šis ir viens no tiem. Tas ir nepatiess."

Arī ASV galvenais infektologs Entonijs Fauči sacīja, ka reperei vajadzētu "divreiz padomāt pirms izplatīt informāciju, kam nav pamata".

Šīs nedēļas sākumā Mināža saviem faniem pavēstīja, ka nevakcinēsies, lai varētu piedalīties nule kā aizvadītajā "Met Gala" modes pasākumā, bet vakcinēsies, lai varētu sarīkot koncerttūri.

Slavenības nebeidz pārsteigt 2021. gada "Met Gala" kostīmu ballē

Covid-19 pandēmijas dēļ modes lielākais un krāšņākais notikums “Met Gala” aizvadītajā gadā tika atcelts, taču šogad slavenības nelika vilties un ...

gallery icon
85

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās