foto: REUTERS/SCANPIX
Pirmdienas rītā Daugavpilī smagā stāvoklī bija 24 Covid-19 pacienti, šodien - jau tikai 11
Ilustratīvs foto.
Runā speciālists
2020. gada 2. decembris, 16:37

Pirmdienas rītā Daugavpilī smagā stāvoklī bija 24 Covid-19 pacienti, šodien - jau tikai 11

Jauns.lv / LETA

Skābekļa terapija Covid-19 pacientiem sniedz pozitīvu rezultātu, trešdien preses konferencē atzina SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" valdes loceklis Grigorijs Semjonovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš pastāstīja, ka pašlaik iestādē ārstējas 65 ar Covid-19 inficētie pacienti. No visiem 11 ir smagā stāvoklī, tostarp trīs cilvēki ir ievietoti reanimācijas nodaļā.

"Novērojamas arī labas tendences attiecībā uz smago akūto pacientu ārstēšanu. Uz pirmdienas rītu smagā stāvoklī bija 24 cilvēki, uz šo brīdi - 11. Tomēr skābekļa terapija dod pozitīvu rezultātu, un lielākā daļa no smagajiem diezgan ātri ir stabilizējusies," atzina slimnīcas vadītājs.

foto: LETA
Daugavpils Reģionālās slimnīcas valdes loceklis Grigorijs Semjonovs.

Arī tiem pacientiem, kas slimnīcā uzturas ilglaicīgi - ap mēnesi, esot novērojama pozitīva dinamika. Pēc Semjonova paustā, tas gan nav saistīts ar jaunu pretvīrusa preparātu "Remdesivir", bet ar komplekso ārstēšanu - skābekļa terapiju, antibiotikām un citiem medikamentiem.

Slimnīca pašlaik neredz iemeslu samazināt plānveida pakalpojumu sniegšanas apmērus. Semjonovs stāstīja, ka trešdienas rītā reģionu slimnīcas ir komunicējušas ar Veselības ministriju, un valsts amatpersonas esot sadzirdējušas ārstniecības iestāžu lūgumu pašām lemt, kādā veidā, kad un kādā apmērā samazināt pakalpojumus apmēru.

Semjonovs uzsvēra, ka Daugavpils slimnīcā līdzīgi kā Latvijas Infektoloģijas centrā, Covid-19 slimnieki tiek ārstēti atsevišķā ēkā, nekontaktējoties ar pārējiem. Pašlaik slimnīcā inficētajiem atvēlētas 130 gultasvietas, un vidēji iestādē uzturas ap 70 šādu pacientu, taču vajadzības gadījumā gultasvietu skaitu var palielināt līdz 180.

Vienlaikus slimnīcas vadītājs atzina, ka pakalpojumu, tostarp neatliekamās palīdzības sniegšanu, vairāk ietekmē personāla inficēšanās ar Covid-19. Pašlaik strādāt nevar aptuveni 90 darbinieku, kas ir inficējušies vai noteikti kā kontaktpersonas.

"Ļoti būtiski ietekmējošs faktors ir cilvēkresursi. Pārējais ir atrisināmas lietas," piebilda Semjonovs.

Viņš arī informēja, ka gatavo rīkojumu, kas noteiks iestādes vadīšanas kārtību gadījumā, ja Covid-19 infekcija skars viņu kā valdes locekli vai arī virsārstu, jo pašlaik visus procesus vada tieši šīs abas personas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās